View Single Post
Eski 16-06-2014, 09:08   #224
asmalıtepe
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Günaydın günaydın güzel kardeşim; Vefal dostlar her zaman vefalıdır. İlk uğrayanlar yine gezmiş bahçemi sağ olun varolun.
Ya hiç demeyin ne olacak bu bizim halimiz..her aldığımda yaptığımda yeter diyorum ama kararlar sözler hep çiziliyor. Şimdi tohumdan yetiştirmeye merak saldım Zengaver'i keşfettim..bu hiç iyi olmadı benim elim biraz delidir takıldığıma sararım dönüp dönüp.
Ama sitede aramızda tohum alışverişi olamıyormu ki, Ağaçlar nette olup ticariden tohummu getirteceğiz? bilmediğimden soruyorum. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.Yoksa bu iş böyle nereye kadar.
Tohumdan yetiştirmek çok başkaymış hakikaten. Sanki bir terapi. İlk kez maydonozla başladım 15 gün önce. Maydonoz biraz yavaş olduğundan henüz anlamamıştım. 5 gün önce bir reyhan tohumu alıp iki üç cm lik bir strafor içine ekmiş, asmaların önüne bırakmıştım.Evvel gün bir baktım ki bir kızıl karınca sürüsü girmiş tohumları yağmalıyorlar. Öyle bir heyecanla çekiyorlar ki hem güldüm hem üzüldüm. standı kaldırıvermişim kaçırmak için bir de baktım altından iki de akrep yavrusu fırladı, sulandığı için serinlemek istemişler sanırım.Neyse kaçırıp biraz yükseğe seramiklerin üstüne aldım.
Suladım, gözlerinin içine bakıyorum. Bu kadar hengamenin içinde akşam üzeri başlarını topraktan çıkardıklarını gördüm, aklım çıktı var mı böyle birşey bu ilgiye itimama bu kdar çabuk cevap veren başka birşey varmı? Bence yok kardeşim. Ben bu işe bayıldım!
Ben köpek beslerken de bu farkında olmadığımız vefayı keşfetmiştim...
İşte sevgili Münevver ne yapacağız bu gidişle diyorum. Tabii ki para meselesi de önemli, yer meselesi de..Ama bu işlere başlayanların en yenisiyim belki ama çok çok güzel bunlar. Yeni aldığım o minik çiçekliler de küpeli de minyatür bir bitkimi acaba diyorum çok küçükler. küpeli çok çiçek veriyor dal yaprak az ve büyümüyor. Bir de aşılı güllerim de bir türlü toparlayamıyorlar nedendir ki? Çiçeklerin isimlerini bilemediğim için bakımlarını da okuyamıyorm ama zamanla çözeceğiz inşallah...

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön