Sayın dere çalışmalarınız gayet başarılı olmuş.Okuduklarımdan anladığım kadarıyla da pek çok arkadaşa ilham vermişsiniz.Ben de önümüzdeki yıllarda böyle bir işe girişmeyi düşünüyorum.Gerek buradaki paylaşımlar gerekse artık çevremizde pek çok insanın ceviz yetiştiriciliğine dönmesi beni de cezbediyor doğrusu. Ben de dikim yaparsam chandler düşünüyorum. Şu an meyve bahçesi yaptım. Arazimizin bir kısmı duruyor. Yaklaşık 6-7 dönüm yer orayı da ceviz düşünüyorum inşallah.
Normalde babamın çok önceden diktiği irili ufaklı yaklaşık 40 ceviz ağacımız var ama bunlar eski yerli cevizler. 5-6 tanesi ceviz veriyor ama verim düşük. Bu ağaçları aşılayıp chandler yapmak istiyorum. Sizce yerinde bir karar olur mu? Babamı ikna etmek biraz zor oldu. Dile kolay yıllarca baktı büyüttü. Bir kaçına ellemeyin de diğerlerini aşılayabilirsiniz dedi.İzini aldık almasına ama kalem bulamadık. Bizim burada modern anlamda 2-3 tane ceviz bahçesi yapıldı. Onlarda şebin-bilecik-kaman türleri. Bizim ilçede hiç chandler yok. Önümüzdeki yıl aşılama yapmak istesem kalem konusunda yardımcı olur musunuz?
|