Konu: Çim
View Single Post
Eski 14-06-2014, 12:02   #24
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sirius50 Mesajı Göster
sayın vetman996
size özelden yazımaya çalıştım ancak mesajımı gönderemedim.
sayın metulen in başına gelenlerin benzeri de benim başımda geçen sene aptmanımızın 900 m2 lik bahçe peysaj, toprakk altı su deposu ve otomatik sulama sistemi işini yaptırdık. işinin ehli olmayan bir ziraat müh.sine denk geldik ve şu an mahkemelik durumdayız. su deposunu yeteri kadar derine gömmediğinden depo üstündeki çim için kalan toprak kalınlığı 10 cm civarında her biçimde gübre takviyesi yapmak zorunda kalıyoruz yoksa sararıp kuruyor. toprağı yeteri kadar ıslah etmediğinden diğer yerlerde pek iç açıcı değil.yaklaşık bir haftadır web sayfalarında leonadit ve hümikk asit araştırması yapıyorum. 70-80 kadar üreticisi olduğunu öğrendiğim bu ürünlerden her üretici kendisinin ürününü göklere çıkarıp diğerlerini yerin dibine batırıyor.
iyi bir leonarditte hümik asit oranının %65-85 PH ın da 4-5 arasında olması gerektiğini öğrendim. (hümik asit hammaddesi olduğuna göre doğrudur)bazı tanımlamalara göre:
"Bazı kaynaklara göre leonardit linyit kömürüdür. Başka bazı kaynaklara göre ise; leonardit torfdur (turbadır), gidyadır, olgunlaşmamış kömürdür, yeşil renkli tatlı su çamurudur veya kimyasal işlemler sonucu elde edilmiş bir kimyasal maddedir. Bir başka deyişle, içeriğinde az veya çok hümik asit bulunan tüm maden veya maden benzeri kaynaklar leonardit olarak da adlandırılıyor gibi gözükmektedir. Gerçekte, leonardit yukarda sıralı olanların hiçbirisi değildir. Leonardit; oluşumu, jeolojisi, fiziksel ve kimyasal özellikleri ile diğerlerinin hepsinden farklı olan başka bir madendir.

Devamını oku: http://leonardit.webnode.com.tr/news/leonardit-nedir-/" şeklinde ifade edilmektedir.
sizden bazı sorularıma yanıt rica edecektim.
1.sizin ürünümüz (charisma) bu tanımlardan hangi grub ta yer alıyor.
2. tetra hümik adlı ürününüz ün PH değeri tanımlanan leonardit ph ına uygun görünüyor.
3.yetişmiş çime leonardit uygulaması yapılabilirmi dozaj ne olmalıdır.
4.ankarada saksıda yetiştirmeye çalıştığım ortanca, mayer limon, kamkuat, begonvil vb gibi saksı bitkilerime hümik asit vermeyi düşünüyorum. bu uygunmudur.?
ilginize şimdiden teşekkürler
saygılarımla
turgay
Sayın Turgay Bey merhaba.

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum bahçeniz için. Umarım en kısa zamanda bu problemin üstesinden gelirsiniz.

Türkiye'de Leonardit üreten bir çok firma var. Biz Charisma leonarditin üreticisi değiliz. Bayisiyiz. Bayiliğe karar verirken bir çok leonardit firmasının numunelerini analiz ettirdik. Bazı leonarditler ise sadece kömür tozu çıktı Charisma leonarditi kullananlarla da birebir görüştük. Charisma leonarditte karar kıldık. Charisma leonarditin içinde humik fulvik asit miktarı oldukça yüksektir. Ben size sitemizden link vereyim: leonardit

Biz Solucan Gübresi üreticisiyiz. Elimizde katı solucan gübresi olduğu gibi sıvı solucan gübresi de mevcut. Ayrıca bitkisel menşeili humik fulvik asit de mevcut. (Humax Power sıvı hümik asit satışı ) Sıvı leonardit direk çimlere uygulandığında yer yer çimlerde siyah lekeler bırakabilir ama bitkisel kökenli bu üründe bu problem yaşanmaz. Bu ürünü bize Sıvı Solucan Gübresi yapımı için danışmanlık aldığımız değerli hocamız yapıverdi. İçeriğinde Humik Asit ve Fulvik Asit miktarı yüksektir.

Biz çimler için özellikle sıvı solucan gübresinin kullanılmasını öneriyoruz. Sizin çimlerinizin toprağında problem olduğu için toz leonardit kullanıldıktan sonra sıvı solucan gübresinin kullanılması daha yararlı olacaktır. Solucan gübresini biz arpa çimlendirme de kullanıyoruz ve oldukça iyi sonuç alıyoruz. Solucan gübresi üreten dost bir firma futbol sahaları için kullandılar ve çok iyi sonuç aldılar. Şuan futbol sahalarının çimleri için solucan gübresi katı ve sıvı kombinesi en ideal ürün olarak kullanılmaktadır.

Anladığım kadarıyla toprağınız çok kötü. Bunun ıslah edilebilmesi için toz leonardit kullanılması gerekmektedir. Ama çim ekilmezden önce kullanılsaydı daha iyi sonuç alınırdı. Şuan yetişmiş çime biraz toz leonardit (900 metrekare için 5 çuval) ile birlikte solucan gübresi kullanılmasının daha uygun olacağını düşünmekteyim. Bu günler için sıvı solucan gübresinin kullanılması daha iyi sonuç verecektir. Sulama suyu ile sıvı solucan gübresi (bizde NPK katkılı solucan gübresi de var, bu daha iyi sonuç verecektir.) verebilirseniz çok iyi sonuç alacağınızı düşünmekteyim. sıvı solucan gübremiz 10 lt 900 metrekare için 15 günde bir 3 litre olarak üç defa kullanmanızı öneririm.

Saksıda yetiştirmeye çalıştığınız bitkileriniz için Humax Power ile birlikte Dengeli NPK'lı (4-4-4) Madrasol Solucan Gübresi kullanmanız çok iyi sonuç verecektir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Her şey gönlünüzce olsun.

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön