13-06-2014, 11:51
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rıfat Tosun
demişsiniz çok haklısınız ben de kuşkulandığım için reçeteleri paylaştım. Tarım konusuna çok yabancı olduğumdan sanırım ilaç satma çabasından kaynaklanan bir durum söz konusu
Rıfat bey merhabalar.
ağaca atılan her türlü zirai ilaç ağacı bir miktar sarsar bunun önüne geçmek için genelde ilaçla birlikte yaprak gübresi önerilir. fakat toplamda atılan yaprak gübresi sayısı dördü geçmesin derler. eğer geçecekseniz tüm yaprak gübresi uygulamalarınızda kullandığınız gübre miktarını düşürmeniz önerilir.( toplamda 4 kez uygulamada 100 lt su için 200 gr gübre kullanılıyor ise 100 lt suya 150 gr gübreye düşürüp uygulama sayınızı bir tane artıra bilirsiniz gibi
İlk dikimde toprak analizi yapıldı 3. yılda tekrar toprak analizi yapıldı bu sene yaptırmadım
bahçeyle ilgilenen her sene yaprak analizi yaptırıyor. bu senede yapıldı denizli il tarım müdürlüğü laboratuvarında yaptırıyoruz ama işin aslına bakarsan bana pek güven vermiyor. gereksiz para harcama gibi çünki yaprak analiz sonuçlarına baktığımda aşağı yukarı aynı matbu laflar. aynı şeyler öneriliyor. nedense hiç değişmiyor. 
|
Kamuda çalışan var ise lütfen kusuruma bakmasın işini doğru yapanları tenzih ederim. kamu kurumlarında bu işi yaptırmayın derim. hangi kamu kurumunda işinin ehli birisini gördünüz?? laben ve ya doktolabı tavsiye ederim internette arayın bulursunuz.
bahçeniz chandler ile kurulu buna rağmen antraknoz ile başınız dertte, bunda bir terslik var. birde yerli cinsler ile bahçe kurmuş olsaydınız vay o bahçenin haline sanırım ağaçlarda yaprak kalmazdı. şaka bir yana gerçekten kullandığınız ilacı değiştirin. beş kez antaknoz ilaçlaması yapıldığı halde halen bahçede antraknoz var diyorsunuz..
|
|
|