View Single Post
Eski 13-06-2014, 09:35   #1347
özlemsoylu
Ağaçsever

özlemsoylu's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi redbullah Mesajı Göster
Sayın Özlemsoylu,Gloxinia nın yumrusu keşke patates gibi olsaydı.Üzerinde göz olan parçaları kesip,dikerdik.Fakat bu yumruda göz sadece bir tane.Orasıda çürüdüyse yapacak bir şey yok.Çürüyen kısımlar yanlarda pek derin değilse,en fazla bütünün 1/5 i kadarsa,sürgün yeri sağlamsa,kestiğiniz yerlere kükürt veya kömür tozu sürerek şansınızı deneyebilirsiniz.Sizin yeniden ektiğiniz yumru böyle olsa dahi,kesilen yerlere söylediğim şeyleri sürmezseniz oralardan tekrar çürüme yapacaktır.Bir de sağlıklı bir yumruyu tuttuğunuzda sertliği patates kıvamında olmalıdır.Yumuşaksa çürüme ya da diğer hastalıklar başlamış demektir.İnşallah şansınız tutarda o ektikleriniz çok zor ama,sürgün verirler.Kesik yerler dediğim gibi mantar v.s olmaması için kükürt ya da kömür tozu ile izole edilmeli.
Esenlikler diliyorum..
günaydın..daha önceden duymuşdum kömür tozunu ama maalesef olmadığı için süremedim yok yok olmaz artık yaşamaz kendi ellerimle öldürdüm resmen hersene alırım bu çiçeği patatesini gömerim ya seneye sağlam çıkmaz **** böle yumruyu yaşatamam olan gloxinlere oluyorr ....yardımseverliğiniz için teşekkürler...

özlemsoylu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön