View Single Post
Eski 13-06-2014, 09:30   #1555
Rıfat Tosun
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-05-2014
Sayın NCP1963 "iç kurdu için ilk ilaçlama meyvelerin fındık büyüklüğüne ulaştığında başlanması uygundur bu tarihte yine mikro elementli gübre ve antraknoza karşı ikinci ilaçlama yapılabilir. anlamadığım, dursban da yaprak bitini öldürür buna rağmen neden ikinci bir zehre ihtiyaç duyuluyor??? demişsiniz çok haklısınız ben de kuşkulandığım için reçeteleri paylaştım. Tarım konusuna çok yabancı olduğumdan sanırım ilaç satma çabasından kaynaklanan bir durum söz konusu

" toprak ve yaprak analizi yaptırıyormusunuz?? yaptırıyorsanız önerileri meyve bahçesi için anlaşılır ve uygulanabilir şekildemi??"
İlk dikimde toprak analizi yapıldı 3. yılda tekrar toprak analizi yapıldı bu sene yaptırmadım
bahçeyle ilgilenen her sene yaprak analizi yaptırıyor. bu senede yapıldı denizli il tarım müdürlüğü laboratuvarında yaptırıyoruz ama işin aslına bakarsan bana pek güven vermiyor. gereksiz para harcama gibi çünki yaprak analiz sonuçlarına baktığımda aşağı yukarı aynı matbu laflar. aynı şeyler öneriliyor. nedense hiç değişmiyor.

Rıfat Tosun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön