Salı günü (11.06.2014) akşamüzeri 45 li üç adet viyole sırf torf doldurdum. Bir viyole kısa barbunya (içinde üç veya dört tane çıkan ve tadı oldukça lezzetli olan) iki viyolede kuru fasulye ektik. Yaklaşık iki cm. dibe gömerek spreyledim ve akvaryumun içine yerleştirerek çatıya koydum. Güneş iyice yükseldiği için çatıdaki en kuytu yer dahi kısa süreli de olsa akşam güneşini alıyor. Akvaryum içi öğle vakti 35 derecelerde geziyor. Bugün baktım birkaç tanesi toprağın üzerinden belli belirsiz görünmeye başlamış. Ancak akşam üzeri çıkan sert rüzgar akvaryumun kapağını attırdığı için torf kimi yerlerde kurumuş. Hemen spreyledim inşallah sorun olmaz. Bugün ise aynı şekilde üç viyole daha birine taze fasulye ikisine de beyaz barbunya ektik. Buralarda şeker barbunya diyoruz, tadı mükemmel, kurusu da yaşı da oldukça lezzetli. Rengi beyaz olduğu için üreticiler ekmiyormuş.
Bunları daha önce yazmıştım yaklaşık üç hafta önce direk toprağa ekmiştik. Ancak üç-beş taze fasulye hariç toprağın yüzeyine çıkan olmadı. Kimisini bir gün kimisini de birkaç saat suda beklettiğimiz için toprak altında çürüdüğü için çıkmadığını düşünüyorum. Üreticilerle görüştüğümde hiç ıslatmadan ektiklerini söylemişlerdi. Bir bilenin lafını dinlemezsen böyle olur işte

Aslında kalanları da direk toprağa ekecektik ancak hafta sonuna kadar yağış olmamasına rağmen toprağın yeterli tavı sağlayamayacağından korktuğum için ekecek olduğum tohumların yarısını her ihtimale karşı viyollerde çimlendirmeyi uygun gördüm. Çünkü birkaç hafta daha gecikirsek çıkan fidelerden ikinci ürünü almaya vaktin yetmeyeceğini söylediler. Bu pazar elimdeki tohumların kalanını da ıslatmadan direk toprağa ekeceğim.