View Single Post
Eski 12-06-2014, 20:57   #1936
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Pria merhaba.

Bu sene yoğun bir çiçeklenme vardı zeytinlerde bildiğimiz gibi. Ama zeytinler çiçeklerini döktüler hep.

Sıvı solucan gübresi üretimimizde danışmanlık hizmeti aldığımız değerli hocamıza bu durumu sordum. Verdikleri cevap çok uzundu ama özetle çiçeklenme çok olsa dahi mineral madde eksikliğinde (özellikle bor ve çinko) çiçekler yeterince döllenemezler ve meyve tutumu olmaz dediler..
Çok yakında köye gideceğim ama bu akşam zeytinliği olan akrabam olan bir genci telefonla aramadan edemedi..

Sordum ''nasıl, bu yıl aşırı sıcak peşpeşe lodoslar yok, ara ara bereketli yağmurlar da iyi gelmiştir..havalar da genelde poyraz ve serince..İnşallah tane tutumu boldur'' diye..
Bana '' Adnan abi, tam çiçek tutumunda 2-3 gün çamurlu sert yağmurlar yağdı..onca çiçek toplu iğne başı kadar meyve tutmuştu..çoğu döküldü..yine zeytin az bu yıl'' dedi..

Onlar çiçeklenmeden 10-15 gün önce çiçek güvesi için ilaçlama yapmışlardı , ben ise tomurcuklar patlamadan birkaç gün önce yaptım ilaçlamayı..
İlaçlamadan önce çok inceledim çiçekleri..güve yüzde 10-15 gibi yaygındı..hatta uğraşa uğraşa ilaçlamadan sonra ölü bir güveyi bile bulabildim..bazı çiçekleri sıkınca pırt diye güvenin sıvısı çıkıyordu..

http://www.agaclar.net/forum/1284716-post163.htm

Dilerim tam zamanında güveleri yoketmişimdir..Birkaç gün sonra inşallah sevinçli bir manzarayla karşılaşırım..

Ayrıca ben çinko ve boru hiç ihmal etmem..
Son üç yıldan beri içinde bor ve çinko da bulunan DoktorTarsa'nın ''proton'' veya ''acotrop'' ithal denizyosununu veriyorum yapraktan..
Yılda beş kez..ondan da çok memnunum.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön