View Single Post
Eski 11-06-2014, 23:05   #311
cottonmel
Yeni Üye
 
cottonmel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2014
Şehir: Antalya
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Harun Parlak Mesajı Göster
Durgun göz aşılarında yongalı aşı yani düzgün pürüzsüz şekilde odunsu kısımdan az kabukta kalacak şekilde alınır. Sürgün göz aşılarında kabuk odunsu gövdeden kolayca ayrılabildiği için odonsu dokudan alınmaz. Durgum göz aşısı yapılırken kabuk odunsu dokudan ayrılmaz. Bu durumda yongalı göz aşısı da dediğimiz aşı yaparız.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi copur 09 Mesajı Göster
Sayın Cottonmel, kabuk kolayca kalktıysa, üzerinde yırtıklar oluşmadıysa sorun yok. Kabuğu kaldırdığınızda arkasında iki adet nokta görürsünüz. Birincisi yaprak bölümüdür. Bu bölümde çukur görüyorsanız yine sorun yok. İkincisi göz noktasıdır. Göz noktasında çukur görüyorsanız; göz yeni bir dal oluşturmak için uzama meyline girmiştir. Ana dalla birleştiğinden içinde çukurluk bırakır. Aşı tutmaz veya sürmez. Eğer göz kısmının noktasını arkalı önlü kontrol edip aşılarsanız aşınız tutar. Durgun ve sürgün göz mevsim ile ilgilidir. Aşı yapacağınız göze baktığınızda işte bu göz demelisiniz. Selamlar.
Sayın Harun Parlak ve Sayın copur_09,

cep telefonu ile bugün ancak bu netlikte bir görüntü alabildim, bahsettiğim göz arkasındaki boşluğu seçmeniz fotoda mümkün müdür bilemiyorum. Şayet mümkün ise yorumlarınızı heyecanla beklemekteyim

Bunun yaşanmaması için yaprağa gitmemiş bir göz almak mı olumlu sonuç verir acaba?

Saygılarımla...

Eklenen Resimler
 
cottonmel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön