Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esgül73
Geçen hafta arabasının arkasında çilek satan bir satıcıdan çilek aldım.Öyle güzeldi ki tadı yemeye doyamadım.Forumun etkisiyle elime bir peçete alıp üzerindeki tohumlardan ayırmaya başladım.Yoğun iş temposundan 1hafta peçeteyi buzdolabında beklettim.
2 gün önce çimlendime torfuyla buluşturdum.Sabah güneşi alan mutfak camın koydum.Sonuçları merakla bekliyorum.
Bu iki mini çilek zengarden dan aldığım vesca çilek tohumlarından çimlendirmeyi başardığım ikisi.Sanırım bunlar bana cesaret verdi.
|
Geçen sefer çilekli milkshake yapmak amacıyla evdeki blender'ı kullandım. Çilekleri içinde bi süre doğrayınca blender'ın camlarında çileklerin tohumunun yapıştığını farkettim dikkatli bakınca dibindede aynılarının fazlasını farkettim. O kadar fazlaydı ki üç yemek kaşığını rahatça doldururdu. Yani cımbızla tektek ayıklamak adamı kanser eder. Ozaman ki aklım olsa o tohumları çıtır çıtır yemezdim
