View Single Post
Eski 11-06-2014, 10:53   #1549
Rıfat Tosun
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-05-2014
aldığım leonardit granül haldeydi yani öğütülmüş renk koyu kahverengi-siyaha yakın biraz çürük odunsu yapıdaydı nem oranını hatırlamıyorum size yazdıktan sonra ofiste tahlil sonuçlarını aradım ama maalesef bulamadım antalyadaki bir labaratuvara tahlil ettirmiştim. ancak hatırladığım çok nemli değildi hatta tozacak kadar kuruydu diyebilirim. Leonardit çıktığı ocakta bile her damarda ve her partide farklı nem-organik madde-mineral oranları içerebiliyor. o yüzden alırken dikkatli olunuz çoğu kere linyit tozunu leonardit diye satıyorlar özellikle 100-150 tl gibi satılan ürünlere dikkat edin eğer 10-20 ton gibi alacaksanız mutlaka sizde dökülen leonarditi tahlil ettirin dökülen ürünün farklı yerlerinden azar azar numune alıp karıştırarak tahlile yollayın 1-2 gün içinde sonuç geliyor. tahlil ücreti 100tl civarında. satın aldığım kişinin telefonuna ulaşmaya çalışıyorum ulaşınca paylaşacağım. fiyatıyla kıyaslayınca leonarditi iyi kalite diyebilirim. bu sene çıkarılan leonardit lerin kalitesi hakkında bir bilgim yok keçen sene şubat ayında alıp bahçeye yaydık. saygılar

Rıfat Tosun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön