Konu: Papaya
View Single Post
Eski 11-06-2014, 08:56   #158
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozgur_donmez Mesajı Göster
iki yildir uzerinde calisiyorum ilk yil buyuk kismini soguk vuruyor yapraklari kuruyor eger yapraklari kurudu diye cekerdsen diplerinden. gogdeyle birlestikleri yerden curuyorlar.

kisa kesersen yine curuyorlar ya hic ellemeyeceksin **** en az 30 cm uzagindan keseceksin gogdeye olan uzakliginda kurumus yapraklarin.

eger meyveyi soguk vururusa meyve koyu yesile donuyor ve meyveden beyaz krem kivaminda bir sivi cikiyor bu sivi ayni zamanda kozmetikte el ve dudak kremi yapiminda kullaniliyor, normalde bu sivi meyvelerden sagim yapilarak elde ediliyor.

kisin ozellikle diplerinde su gollenen agaclar kokten kuruyorlar drenaj sart.


ilk kisi atlatan agaclar ikinci sene kirilacak kadar cok meyve veriyorlar.

bu sene benim bahceyi dolu vurdu meyvelerin %90 i zedelendi ufak zedeleri meyve her ne kadar kapatsada zamanla oralarindan yumusamaya basladilar.


ben bu yesil meyveleri toplayip turssunu yaptim tursusu kelek tursusu gibi oluyor ama papayalar kelek gibi civimiyor halen sert kivamlarni muhafaza ediyorlar. tat olarak gayet guzeller.

bir kac yik sanirim meyvelerden tohm alip dikip tohum alip dikersem bizim iklime uyum saglatacagim.
Tohumdan yetistirilen ya da ulkeden aldiginiz tropik bitkileri yetistirmek her zaman dahakolay oluyor. Hindistancevizi mesela Praktiker'den aldigim 1-2 senedir saglikli bir bicimde yasarken yurtdisindan getirdigim oldu maalesef,ayni yer ama farkli sonuc.Elbette adaptasyon saglanabilirse ki en az 2 yil suruyor o zaman rahatlayabilirsiniz.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön