Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yemanja
Merhabalar, bu soruyu sormak için doğru yer mi bilmiyorum ama şöyle bir sorunum var. Balkonda saksıda yetiştirdiğim salkım domateslerimde Nisan'dan beri üçüncü kez yeşil kurt istilası oluyor.İki defa 15 gün arayla Decis ile ilaçlamama rağmen bugün yine yeşil kurtlar ve nokta kadar beyaz sinekler (larva sanırım) buldum.İzmir'de yaşıyorum ve işin kötüsü günlerdir sağanak yağışlı hava.İlk istilada ilaca karşı olduğum için elle toplamaya çalıştım ve üç gün bekledim ancak domateslerim delik deşik olup dökülünce başka çarem olmadığını anlayıp da ilaçladım.Sorum şu, bu derdin ilaç dışında çaresi var mı, bu ilacı (decis) yağışlı havaya rağmen uygulamalı mıyım? Başka bitkilere de atlar mı yeşil kurt?(biber, nane, sardunya, melisa,mayer limon vs)Gözüm gibi baktığım domateslerimin delik deşik olmasını göze alamıyorum, acil yardım bekliyorum, teşekkürler.
|
Yemenja sadece decis degil baska ilaclarda bulunmakta altacor voliam targo gibi yesil kurt ilaclarinin yaninda takumi ve istenildigi takdirde sayabilecegim zarasiz ilaclar bulumakta