View Single Post
Eski 10-06-2014, 19:09   #1997
musk
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Gerçekten de bu gardenyalar üzerine çok yoğunlaşıp uzmanlaşmışsınız sayın musk..

Ben yukarıdaki fotoyu çekeli 2 gün oldu..
Dediğiniz gibi demek ki 24 saat sonra yani dün tomurcuk patlamağa başlamış..

Ben de yukarıdaki mesajınızı okuyunca bugün daha bir dikkatli baktım balkondan ve gardenyada bir beyazlık görünce indim aşağı ve ilk çiçeğimi sevinçle gördüm..

Diğerleri de kabarıyor..

Bu gardenyayı biraz ihmal ettim biraz, eğer salyangozların sevdiğini bilseydim ara ara yanına uğrardım..Yine de tomurcuklara eşlik eden çok sayıda filiz var..Sürmeğe çalışıyor onlar da..

Ayrıca bu sphagnum yosunu ile köklendirme olayınız çok pratik..
Sizi izledikçe az hatayla bu konuda kendimi geliştireceğim sayın musk..

Çiçeği koparıp evde bir bardağa koymayı istiyoruz eşimle ama çiçeğin sapı çok kısa, biraz uzun kessek bu kez de yeni yaprak filizlerinin oluşup sürmeğe başladığı gözlere yazık olacak..
Eğilip yerinde koklayacağız galiba..

Selamlar..
Sayın Pria,
Uzmanlık demeyelim de gözlem diyelim. Uzman olmak için daha çook ekmek yememiz lazım . Sabahtan aksama kadar ofiste bitki karşımda durunca gelişmeleri takip etmek de kolay oluyor.

Maalesef bitki dışarıda olunca güzel kokusundan faydalanmak biraz zor oluyor.
Bitkiniz henüz küçük, biraz daha gelişince nasılsa form vermek için bol bol budamanız gerekecek. O zaman çiçekli bir kaç dalı içiniz acımadan alırsınız eve.
Benimki içerde olduğu için gidip gelmelerde sürekli burnuma güzel kokusu geliyor.

Bu arada maalesef çiçeği günlerce büyüsün diye bekliyoruz ama açması solması 4 gün den fazla sürmüyor. İlk iki gün en güzel formundadır dana sonra rengi kreme dönüyor formu bozuluyor ve kuruyup gidiyor.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön