View Single Post
Eski 10-06-2014, 14:30   #211
asmalıtepe
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Teşekkürler Sayın Asmalıtepe, yazdıklarınıza katılıyorum.

Yeni bir çağa girdik, giriyoruz. Bildiklerimizi bir kez daha değiştirmek zorunda kalacağız gibi görünüyor; bildiklerimiz değiştiğinde de insan yaşamına, kültürüne, tekniğine dair ne varsa, büyük, küçük, aşağıda, yukarıda ne varsa değişiyor. Hayırlısı...

Gözünü para hırsı, koltuk hırsı ve ne türlü hırs varsa o hırsın bürüdüğü insanların doğayı talanları da bitmek ve değişmek zorunda; yaraları sarmak lazım.

Bunların yanında iyi niyetimizle, sırf öyle söylendiği için öyle yaptığımız doğrularımız da değişiyor. Doğanın muazzam dengesi en iyi öğretmenimiz.

Kültürümüz, inançlarımız çok zengin. Yolundan gideceğimiz, bize feyz verecek ve doğaya, aslında kendi doğamıza yaklaştıracak nice güzel öğreti, söylenmiş güzel sözler, örnek davranışlar var; şanslıyız.

Tüm bu değerleri ve zenginlikleri hırslar ve modern mantık yürütmeler ve türlü "öyle gerekiyor"lar yüzünden görmezden gelmek, görsek de lafta bırakmak ne acı.

Siz, biz, bizim gibi kendi kabuğunda, karınca kararınca bunları fark eden, etme yolunda olanlar sanıyorum çok şanslıyız, çok mutluyuz ve bir o kadar da acılıyız. En azından ben kendi adıma bu duygu ve hislerin bir karması olarak yaşıyorum.

Daldan dala atladım biraz, kusura bakmayın, sevgiler, saygılar...

Bu arada, mesleğe başladığımızda Resim-iş idi, sonrasında, belki 6, 7 sene oldu kapsamı değişerek Görsel Sanatlar oldu.
Haklısınız. Zaman bizleri çarkına almış gidiyor bakalım, Doğayı da dengeyi de..hayırlı gelsin gelen zaman. Bizler değil de siz gençler ve bebeler için en çok gerek güzellikler, güzel zamanlar.

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön