Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe
Sn.Taşlıbahçe; Budama konusunda sizin deneyimlerinizle savunduklarınız, benim bir bayanın anca bilceği kadar ve kendi görüşlerim zaten örtüşüyor:
Ben bunu sadece ağaçlar üzerinde savunmuyorum; Her konuda, insan sağlığında, insan ilişkilerinde, sosyal yaşamda, aile hayatında çiçekte, böcekte herşeyde; Doğallık bozulur sa denge bozulur.
Bugün modern tıbbın bile sağlıkta birçok yanılgıları var veya yapacağım derken yıkıntıları olmuyor mu.. Güya tedavi eden antibiyotiklerin en basit örnekle barsak florasını bozduğunu ve bu arızayı en doğal gıda Kefirin onardığını hepimiz biliyoruz.
Ben size katılıyorum,ağaçları aşılarken, budarken hele de ilaçlarken nasıl doğal gücünü yok ettiğimiz aşikar. Tabii ki gereği kadar,asgari uygulamalar kaçınılmaz.
Evet bence de siz bir ziraat uzmanı olma yolundasınız. Görsel Sanatlar derken bizim mesleki günümüzün Resim-iş öğretmenliğimi dir? Hele karakalem desen çalışmalarınızdan biraz tahmin etmiştim. Hayırlısı olsun seçtiğiniz yeni meslek ve uğraşı daha da kutsala hizmettir.'' Elinizde bir fidan var sa onu toprağa dikiniz,, diyen bir peygamberin ümmetiyiz....hayırlarla kalınız.
|
Teşekkürler Sayın Asmalıtepe, yazdıklarınıza katılıyorum.
Yeni bir çağa girdik, giriyoruz. Bildiklerimizi bir kez daha değiştirmek zorunda kalacağız gibi görünüyor; bildiklerimiz değiştiğinde de insan yaşamına, kültürüne, tekniğine dair ne varsa, büyük, küçük, aşağıda, yukarıda ne varsa değişiyor. Hayırlısı...
Gözünü para hırsı, koltuk hırsı ve ne türlü hırs varsa o hırsın bürüdüğü insanların doğayı talanları da bitmek ve değişmek zorunda; yaraları sarmak lazım.
Bunların yanında iyi niyetimizle, sırf öyle söylendiği için öyle yaptığımız doğrularımız da değişiyor. Doğanın muazzam dengesi en iyi öğretmenimiz.
Kültürümüz, inançlarımız çok zengin. Yolundan gideceğimiz, bize feyz verecek ve doğaya, aslında kendi doğamıza yaklaştıracak nice güzel öğreti, söylenmiş güzel sözler, örnek davranışlar var; şanslıyız.
Tüm bu değerleri ve zenginlikleri hırslar ve modern mantık yürütmeler ve türlü "öyle gerekiyor"lar yüzünden görmezden gelmek, görsek de lafta bırakmak ne acı.
Siz, biz, bizim gibi kendi kabuğunda, karınca kararınca bunları fark eden, etme yolunda olanlar sanıyorum çok şanslıyız, çok mutluyuz ve bir o kadar da acılıyız. En azından ben kendi adıma bu duygu ve hislerin bir karması olarak yaşıyorum.
Daldan dala atladım biraz, kusura bakmayın, sevgiler, saygılar...
Bu arada, mesleğe başladığımızda Resim-iş idi, sonrasında, belki 6, 7 sene oldu kapsamı değişerek Görsel Sanatlar oldu.