View Single Post
Eski 10-06-2014, 09:13   #200
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Beyaz un ve şeker beslenme seçenekleri olarak bence yapılacak en büyük yanlışlıklardan. Üstelik bunlara bisküvi gibi yapay katkılar da eklenerek yapılan bombaları yiyoruz. Hayvanlar için durum nasıldır bilmiyorum ancak aklıma geldiği için uyarı yapmak istiyorum, özellikle bu iki beyazdan (beyaz un ve şeker [hatta bunlara pirincide ekleyebiliriz]) uzak durun. Glisemik endeksi daha düşük (yani vücuttaki şekeri nispeten daha iyi dengeleyen) sindirim sistemine faydalı (sindirimi kolay olduğu, çalıştırdığı için kanserden korur) kepek, tam buğday gibi esmer unları ve bulguru tercih edelim. Şekerin hele ki yapay şekerin zaten neye faydası var. Çayı dahi şekersiz içmeye çalışın. İnsanoğlu nelere alışıyor, iki-üç gün sabredin, bakmışsınız dördüncü günde çayın gerçek tadını almışsınız. İlk alkol alan birinin "yav kardeşim yıllardır niye içmemişim ben bunu" dediğini duydunuz mu, veya ilk nefes sigarasını çektikten sonra "ciğerlerim bayram etti be" diyeni. Herkes bi yüzünü buruşturur ve söylenir "nasıl içerler bunu anlamadım" diye. İnsanoğlu işte, nelere alışmıyor ki...

Nerden nereye geldim

Kuşlara yumurtanın hem sarı hem de beyazının oldukça faydası var. Üstte bir arkadaşın yazısını okuyunca aklıma geldi, bu işi yapan arkadaşım yumurta ve irmiği sürekli kullanırdı.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön