View Single Post
Eski 09-06-2014, 22:39   #201
asmalıtepe
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Sayın Asmalıtepe, torununuz dünyaya hoş gelmiş... Allah uzun ömürler versin, inşallah size çeker, sizin gibi taşı toprağı seven, değerini bilen bir insan olur...

Menengiç ağacınız ise bence zavallı değil, hatta hiç budanmadığı için şanslı sayarım

Tohumdan yetişen, budanmaya alışmayan ağaçların bence budanmaya ihtiyaçları da yok; onlar dalını, yaprağını gayet bilerek, güzelce uzatıyorlar, her hareketlerini tam olması gerektiği gibi yapıyorlar.

Meyve toplamak için boyunu kısa tutmaya çalışmak ise ayrı konu; tabii ki böyle bir amaç için amaca uygun budamalar yapılabilir ancak budamaya harcanacak zaman ile boydan dolayı hasatta uzayacak süreyi de bir karşılaştırmak belki yararlı olur düşüncesindeyim...

Hoşçakalın, sevgiler, saygılar...
Sevgili Taşlıbahçe çok sağolun,teşekkür ederim şimdilik çok uzak ta olsa bu mutluluğu, torun sahibi olmayı sizler de yaşarsınız inşaAllah.
Ağaçların budanma zorunluluğu olmamasına çok sevindim. Çünki bu bende müthiş rahatsızlık yaratıyordu..Zor zar büyümüşler,gözlerime dolan o güzel yeşil enerjiyi kes kes at. Çok üzülüyordum. Özür dileyerek soracağım: Kuzum siz ziraat mühendisi misiniz?
Gerçi nice mühendisler var ağaçtan daldan anlamayan ya. Doğrusu mesleğinizi de merak ettim.
Yani şimdi ağaçlarımı budamam şart değil mi? Meyvelenmek için budanma ihtiyaçları yok öyle mi. Allah sizden razı olsun annenize, yavrunuza,eşinize bağışlasın. Birgün gelsin torunlarınız olsun. Kalın sağlıcakla..

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön