View Single Post
Eski 09-06-2014, 13:35   #188
gokcegokce
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Sevgili Seloş öncelikle size kuşunuza bir tünek-oyun istasyonu yapmanızı öneririm. Renkli oyuncakları, boncukları iplikleri doğal dalları ağaçları kullanabilirsiniz. Salıncakları, parlak ve renkli nesneleri, ses çıkaran zilleri çıngırakları çok severler muhabbetler. Tırmanmak, oynamak onların doğasında var. Sıkıntısını atması için ona oyun alanı oluşturmalısınız. Uyuklaması mevsim geçişinden oluyor olabilir. Havalar Ağrıda daha serindir, üşüyor da olabilir. Ona biraz zaman verin ve sabırla konuşmaya ilgilenmeye devam edin. Karşılığını koşulsuz sevgisiyle fazlasıyla verecektir eminim.

Sevgili Hira, seninle gurur duyuyorum. Çınar'la geldiğiniz nokta çok güzel, sabrının mükafatı resmen. Allah bozmasın inşallah. Evde hatta odada yoksan açık bırakmanı hem evin düzeni için hem de mubişin sağlığı için ben de önermiyorum. Kablo mablo da kemirip elektrik akımına kapılabilir Allah korusun.

Şimdi gelelim bizimkilerin hallerine. Tüy dökümünü kazasız belasız atlatıyoruz inşallah. Pamuk gibi olduk. Zilli yeni kanat tüyleriyle uçuşunu iyice geliştirdi. Ama bu ara iyice agresifleşmeye başladı. Ergen oluyor, kızgınlık evresinde. Zavallı Çaki onu sakinleştirmeye çalışsa da dayağı hep o yiyor. Eşim Çaki'nin kadın dırdırından kanser olacağı görüşünde. Espri tabi. :P Haftasonu onlara güzel bir yuvalık almayı planlıyorum. Kalamar kemiği de yumurtlama döneminde mineral desteği sağlaması açısından önemli. İnşallah güzel yavruları da olur. Gelişmeleri buraya ekleyeceğim inşallah. Sevgiler...

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön