Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak
Yeni oluşan sürgüne ben bu sene göz aşısı yapmayı düşünüyorum.Göz aşısı tecrübem yok.Seneye kalan sürgünler zaten kalınlaşır yarma aşı olur.Benim yaptığım aşıların anaçları 14 yaşında ve kalın idi.Yarma aşılar hoşuma gitmiyor ağaç çok fazla yaralanıyor.Çivili kabuk aşısı daha güzel görünüyor.Her ağaçta 4-5 kafa vardı bazı ağaçlarda 1-2-3 kafa gibi tutmayanlar var. Ağac eski şeklini kaybetmemesi için yanından çıkan sürgünleri teke düşürdüm göz aşısı deneyeceğim. Tutturamazsam seneye güzel yarma aşı olur.Ağaç ince ise yarma kalın ise çivili kabuk aşısı daha iyi.Birde herkesin daha iyi becerdiği hangisiyse onu yapmak lazım.
|
abi benimde tecrübem yok ama pratik ve ağaca zarar oranı en düşük olması sebebiyle deneyeceğim

. Max. 4-5 sürgün olsa hepsine yapsan tutanı tutmayanı ayarlarsın sonra, bu sene süğenlere göz aşısı yapılıyormu? Yani ben 1 yıllık filan sürgünlere yapılır diye biliyordum ondan gelecek sene dedim bu sene olursa müthiş olur. Birde son olarak göz aşı yaptığım sürgünün aşının üzerindeki kısım kesiliyormu kalıyormu?