Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria
Özellikle bakımının zor olduğunu okuduğum gardenyalarım şimdilik gayet sağlıklı görünüyor..Birisi sabah onbire kadar diğeri sabah onbir ile üç arası güneş görüyor..İkisi de esintili bir alanda..
Öğle güneşi alan gardenyamı biraz iyi takip edemedim, ancak salyangozlar yapraklarını yiyince farkına varabildim..
ama ikisi de çok sağlıklı..
ikisinde de tomurcuklar açmaya hazırlanıyor..Bir yandan da yeni filizler patlamağa hazırlanıyor..
Öğle güneşi alanın tomurcukları daha şişkin..
Bunları dikeli sanırım 5 ay falan oldu..Üç defa denizyosunu eritilmiş suyla gübreledim sadece..
Bir de 15 gün önce sulama suyuna limon tuzu eritip verdim..
İstanbul'a yağan son yağmurlardan önce de toprağın asiditesini arttırır diye üre gübresi serptim 15-20 gram..
Yapraklar çok parlak, koyu yeşil ve gösterişli..
Sabırsızlıkla açmalarını bekliyorum..
Sayın musk'un verdiği bilgileri ve paylaştığı deneyimleri okuya okuya, dilerim bu gardenya macerasında başarılı oluruz..
|
5 ay geçtikten sonra çiçekler büyümeye bitki gelişmeye başlamışsa bu macera atlatılmış demektir

Ancak kışın ne olacak ona bakmalıyız.
Ben hep içerde yetiştirdiğim için bu konuda tecrübem yok şimdilik, bunu da siz test edeceksiniz sayın
Pria.
Bu arada sphagnum yosununuz varsa bu bitkinin çok kolay ve kısa sürede havai köklendirme ile çoğaltılabilidiğini gözlemledim. Bilginiz olsun.
http://www.agaclar.net/forum/1291376-post121.htm