Evde dörtlü kapta çimlenmeyen sadece nemesia lar kaldı. Çatıdaki bordu alyssumları aşağı balkona indirdim. 350 kadar var çimlenen, sarı olanlarında ise çimlenenler tek tük.
Bu sene yaz gelmeyecek herhalde...Sol üstte lupinlerin son zamanı, bu arada bahçenin diğer köşesinde üçüncü doğal lupini buldum. Hercailerin hepsi farklı renkte. Brachycomelar biraz daha güneş görse coşacak gibi. Dahliaların bir açmış üçü tomurcuğu üzerinde.
Yağmura rağmen domates biberlerin keyfi yerinde, siyah sinekler hiçbirinde yok.
Daha önce yazdığım hediye gelen ve sineklendiği için ilaçladığım domatesler epey kefeni yırttı, baktım biri çiçeklenmiş.
Gün boyu yukarıdaki domatesleri çapaladık, atıkları bahçeden temizledik, kompost çukuruna evden getirdiğimiz yemek atıklarını ve bahçedeki ıslak kökleri doldurduk (üzeri tam örtülmediği ve havalar yağışlı gittiği için epey ıslaktı ancak sanırım bahçe solucanlarının sevdiği bir ortam olmuş) ve kendi ürettiğim 47 kavun ve karpuz fidesini yaklaşık 40 ar cm. arayla ve bir sıra atlayarak diktik. Can suyu verdikten sonra yağmurun çok yağma ihtimaline karşı kök kısmını düzleştirdim.