Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi batık
...aşı alınan ağaç önemli dediniz.bu fernette olduğu düşünülen fidan şebin ve kamandan daha önce uyandı. fernettenin soğuğa dayanıklı olduğu söyleniyor.yerli çeşitlerden önce uyandığı için bu fernette değil mi.
|
Ben fernette olup olmadığını bilemem uyanma tarihleri bir ölçü olabilir ancak benim kastettiğim aşı gözü alınması olayı, aşıyı yapacağınız damızlık ağaç hangi tür ise çeşitte odur fakat aşıyı yapan normal bir ağaçtan aşı gözü alıp aşı yapmışsa ve adına fernette diyorsa o zaman ne olacak, konusuna dikkat çektim sadece.
Alıntı:
fidancı aşı yeri altı ile üstü farklı renkteyse aşı tutmuştur diyor. şimdi ben bir çöğürü kessem seneye sürgün verse aynı renk olur mu? siz ne düşünüyorsunuz.aşı tutma konusunda bu bir ayrım unsuru mu?
|
Bir iki fidanda aşı ile ilgili sıkıntılar olabilir sonuçta ciddi derecede muallak bir durumla karşılaşmışsınız ancak aldığınız fidanların tamamında benzer renk sorunu varsa il veya ilçe tarım müdürlüğüne tutanak tutturup hukuki hakkınızı arayabilirsiniz. Kesme konusunda risk size ait her halukardfa buralardayız yardımcı olmaya çalışıyoruz zaten.
Alıntı:
ben internetten bir kaç fernor meyvesi gördüm.sanki farklı bir cinsmiş gibi görüntüleri var.bunların hangisi gerçek fernor. piyasada gerçek sarı sertifika fernor var mı?
|
Maalesef çeşit seçerken insanlar pazarlama yeteneği iyi, ağzı laf yapan fidancılara takılıp kalıyorlar, ülkemizdeki fernor bahçesi şu an için tüm fidancıların aşı kalemini karşılamaya yetmeyecek kadar az gerisini varın siz düşünün ancak damızlık bahçesi olduğunu bildiğimiz fidancılar mevcut ben şahsen onlara güveniyor onlarla birlikte hareket etmeye çalışıyorum. Bu konuda referans araştırması en iyisidir.
Alıntı:
selahattin bey,incelemek gerek dediğiniz nasıl olacak.fotoğraf yetersiz ise biraz daha farklı açılardan çekelim mi?
|
Evet iyi olur.