View Single Post
Eski 05-06-2014, 20:10   #42
Ferhat Ozdemir
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karabostan Mesajı Göster
merhaba Ferhat bey öncelikle başarılar dilerim

sistemi gerçekten ustaca kurmuşsunuz ama size söylemek istediğim keşke güneşli bir alana kursaydınız bende aynı hatayı yapıp laboratuvara kurdum cam kenarına ancak çiçekler meyveye dönüşemedi bitkiler cama doğru yapışıp kaldılar.

tekrardan başarılar
Tesekkur ederim. Gunes olayinin farkindaydim, lakin arkadasin aklina uyup salona kurdum sistemi. Ben gunduzleri pek evde olmadigimdan, oranin gunes gorup gormediginden emin degildim. Kendisi de israrla gunes goruyor deyince cepheye aldiris etmeden sistemi oraya kurdum. Sonradan gunes gormedigini farkedince is isten gecmisti. Gunes goren yer olarak mutfak var. Lakin orada da yemek yapilinca cok sıcak ortam olacaktı. Biraz da bu yuzden mutfak taraftari olmadim.

Ben de topraksiz tarimda yeniyim ve bazi yerlerde hata yaptigimi sonradan farkettim ki zaten yapmadan da bilemezdim. Bunu bir kac mesaj once belirttim zaten.

Salataliklardan umidi kestim. Hatali kullandigim kukurtten dolayi yapraklar perisan olmustu. Sadece bir kok salatalik kaldi. O da aldi basini gidiyor. LAmbayi catiyi gecti. Nereye kadar gidecek ben de merak ediyorum Bir de hazir besin kullanmam isi biraz zorlastiriyor. Oranlar farkli oldugundan her defasinda suyu degistirmek zorunda kaliyorum.
Allah kismet ederse yakin zamanda kendi besinimi yapacagim ins. Simdilik projeyi gelistirmekle mesgulum...
Bakalim nasil bir sey ortaya cikacak.

Yeni resimler.
Bu arada anlamadigim bir durum var. Normalde domatesler yaprak ile govde arasinda cicek veya surgun verir. Benim domateslerde bir anormallik var, yaprak cikiyor, 10cm kadar uzadiktan sonra yaprak sapinda surgun ve cicek olusuyor Cinsi mi boyle, yoksa bir anormallik mi var anlamadim.
Name:  IMAG0869.jpg
Views: 402
Size:  31.2 KB

Name:  IMAG0870.jpg
Views: 400
Size:  77.5 KB

Name:  IMAG0871.jpg
Views: 407
Size:  75.1 KB

Name:  IMAG0872.jpg
Views: 381
Size:  71.8 KB

Bu resimde gordugunuz yaprak sapi. Yani domatesin surgunu veya govdesi degil.

Name:  IMAG0874.jpg
Views: 373
Size:  74.4 KB

Ferhat Ozdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön