Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
sevgili asmalıtepe,herşey yolunda görünüyor.gülleriniz sağlıklı görünüyor. budamakla iyi etmişsiniz.kısa sürede kendini toparlar .açmakta olan güllerinizin,geçen çiçeğini 2,3 yaprak altan kesin.yani uç budaması yapın. böylece yeni filiz sürgünleri oluşarak tekrar çiçek açmasını teşvik etmiş olursunuz.diğer bitkileriniz özellikle hercail menekşesi çok güzelmiş.yıldızların ömrü galiba kısa .benimde farklı bir türü açmiştı. üç gün içinde birazda bugün esen şiddetli fırtına soldurmuş. bahçede ne varsa yerle bir oldu. ağaçlarda meyva lar hep döküldü.çiçeklerimin dalları kırıldı hele sakızlarım çiçeklerini döktü.senin anlıcan bugun bende biraz üzüldüm. sağlık olsun kökünden kurumadıkça toparlanırlar diyerek kendimi teselli ediyorum.sevgiler ....
|
Sevgili Münevver48; Evet fena değil gibiler, Yıldızlar saksıda olduğundan, eve almıştım onlar toparlamışlar. Yeni düzenlenen çiçekliği suçluyorum biraz. Sert bir zemindi orası bizden önce yol açmak için greyderle kazınıp, kaya kütlesine yakın topraksız hale gelmiş gbiydi. Biz biraz toprakladık ya acaba yetersiz mi diye de düşünüyorum. Bir de süzgeçle yağmurlama suladım belki bunu da yapmamam gerekti. Çünki oraya bıraktığım saksılı güller, yasminler de bozuldu. Onları da içeriye alayım bir süre diyorum. Neyse bir hal olacaktır.
Sizinkilere çok üzüldüm demek fırtına oldu. Bu havaların böyle geleceği belliydi, Kış kışlığını yapmadı öfkesi içinde kaldı derim ben. İşte baharda yazda gösterecek. Toparlarlar dilerim. Biraz da nazardan dır

Şaka değil hangi güzellik ve ya olgu ve ya canlı olur sa olsun; Beğeniyle de olsa bir enerjiye maaruz kalıyor. E bu enerji sayısını düşün. Hele sizin ve sizinki gibi bahçelerin seli, fırtınası çook olur. Geçer inşaAllah.