View Single Post
Eski 04-06-2014, 22:59   #538
ncp1963
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Sayın karaçepiş, kurmuş olduğum bahçe çok taşlı olduğu için fidan dikimi gerçekleştirmeden önce kuyulara konacak toprağı eletmiştim.

Yani çok geçirgen bir yapısı var, yarısı kum, yarısı toprak.
Dolayısıyla toprak suyu tutmuyor ve sulama ihtiyacı çok oluyor. ( Bu sene tokat'ta mevsim yağışlı ama çok ta sıcak geçiyor )

Bende sizin gibi su tutmaz diye düşündüğüm toprağın oldukça ıslak olduğunu farkettim.
Kendi sayfamda da paylaştım.

Bu gün bahçede ilaçlama yaparken 3 tane fidanın antraknoz ve bakteriyel yanıklıktan oldukça etkilendiğini gördüm, bu 3 adet fidanda da toprak ne kadar kumlu olursa olsun, drenajlarının iyi olmadığını gördüm. ( Altları çok su olmasa da diğerlerine nazaran oldukça ıslaktı ve köklere yeterli oksijen gitmiyordu )

En kısa zaman da bu fidanları söküp yenisini dikmeye düşünüyorum.
Diğer fidanlar şuan için sağlıklı görünüyor.

Sayın ermana'nın fidanlarının da ilk öncelikli olarak kök boğulması sorunu olduğunu düşünüyorum.

Paylaştıkça daha doğrusunu bulacağımıza inanıyorum.
Saygılarımla.

gökhan bey sizin çukurlar aşırı yağışlarda biraz tehlikeli olacak sizin için, havza taşlı topraklı bir alan içini elenmiş toprak+kum+hayvan gübresi ile doldurdunuz gördüğüm kadarı ile eğer havza cidarı suyu tutarsa sıkıntı başlar diye düşünüyorum. inşaallah tutmaz sıkıntı yaşamazsınız.

sayın karaçepişinki sizinki ile örtüşmüyor ana strüktür çakıl ve kum ağırlıklı olduğu için havza oluşmuyor.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön