su tazelendiği müdetçe sorun yaşamazsınız. örneğin akar su kenarlarındaki ağaçların sağlıklı bir şekilde yaşabilmeleri kök bölgelerine sürekli olarak kullanılabilir düzede oksijen yüklü yeni su gelmesidir.
ne zaman kullanılabilir oksijen yüklü taze su gelişi kesildi ve kökler su içinde kaldı, işte o zaman su ağacın köklerini boğmaya öldürmeye başlar. ölen köklerde direk toprak üstü aktivitelerin durmasına sebep olduğundan yapraklar önce sararır sonra dökülür ve sonuçta ağaç ölür.
buraya kadar kabul edilmeyen hiç birşey yok durağan su ağacı öldürür.
her yeni kurulan bahçede ertesi yıla uyanırken dikimden, fidanın kalitesinden, iklimsel şartlardan, bulunduğu toprak şartlarından, bakımdan v.s dolayı ilk yıl kabul edilebilir sınırda fidan ölümleri mutlaka olur. olmasıda normal olmasa toplu alımlarda fidancılar %10 kadar tutmayanı karşılarım diye güvence vermez..
tartışılan bahçedeki fidanların bahçede ilk yıllarına uyanışları. uyanıp geri kuruyan dahil fidan ölümleri normaldir.
resimde su birikintisi var su kesmesi mutlaka vardır yok demedim zaten.
resimde antraknoz var
resimde külleme var
dişiniz iltihaplandığında önce antibiyotik tedavisi verirler sonra gereken işlemi yaparlar.
mutlaka o bahçe çapalancaktır. çapalanmalıda.
hastalık daha fazla ilerlemeden tedbirimizi alalım eğer toprak müsade ederse zaten sabah çapa yapar akşam ilaç atar bir sıkıntı yokki bunda ama hava müsade etmez tarla kurumaz makina ile çalışılacak durum olmazsa bildiğim kadar bahçe çok büyük değil ilaçlamayı elle yapacak bırakalım onu bari yapsın adam.
|