Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana
şuan bu şekilde olan toplam 17 fidanı kaybettim gibi duruyor
|
Diyorsunuz,
Bu noktada hemen şunu belirtmeliyim, bir fidan ne yaprak uyuzundan ne antraknozdan, ne küllemeden aşırı zarar görmemişse kolay kolay bu kadar kısa sürede kaybedilmez bunu bilir bunu söylerim. Sizin fidanlarınızı bu hale getirecek aşırı olarak nitelendirilecek bir hastalık yok.
Belki yanlış biliyorumdur siz yinede diğer yöntemleri deneyin vebal altında kalmak istemiyorum.
Bildiğimizi paylaşıyor bilmediğimizi de sorup öğrenmeye çalışıyoruz, umuyorum ve diliyorum insanın soracak kimsesi kalmayışı durumuna hiç birimiz düşmez
Sormayı biliyorsak birileri mutlak cevap vermeye çalışır, sormayı ve öğrenmeyi bilmiyorsak soracak kimseyi de bulamayız.
Soruları cümlelerin içine gizleyerek sormak, istediği soruyu bulmak, ya da bir şeyi hiç sormadan herhangi bir konuyu bilgiyi ortaya koymak atmak, yahu kişi senin istediğin bilgiyi nereden bilecek, bilse de kimsenin böyle bir mecburiyeti yok, biliyorsan kendin yazarsın, Ya da söylenenin yanlış olduğunu düşünüyorsan çıkar tezlerini ortaya koyar çürütürsün, bilmiyorsan sorar öğrenirsin,
"bunu net bir şekilde ortaya koyup sonra zararlı demek gerekliymiş" (baş üstüne efendim emredersiniz) böyle bir soru vardı da biz mi cevap veremedik, biri sizin isteğiniz doğrultuda cevap vermek ya da yazmak mecburiyetinde olmadığını öğrenin artık.
Ya da
Sonsuz bilgi kaynağına müracaat,
Sahi biz burada niye yazışıp duruyoruz ki, sor sonsuz bilgi kaynağına öğren, zeka buna denir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy
fidan koklerinde biriken su tam bi ceviz katili..
|
Sayın bozy, yanlış biliyor olmayasınız, külleme, antraknoz, uyuz, olmasın o.