View Single Post
Eski 04-06-2014, 12:09   #525
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
sadece damlamaları kurarken boruları ve filtre sistemini denemek için 2-3 saat çalıştırdım. 3 kerede damla sulama ile gübre vermek için sistem birer saat çalıştı. bizim burada son yağmurlar dediğimiz 2 aydır neredeyse aralıksız toprak kuruyamadan hep yağmur var halen de devam ediyor.
nail abi ancak bu şekilde tepe dikim şeklinde olan 1 fidanda yaprak döktü. o fidanın toprağı fazla çökmediği için daha tepe olan bir topraktaydı. etrafında su birikmesi yok.ama yaprak dökenlerin çoğu çukarda ve su içerisinde kalanlar.
yapraklarda ki sorunun bor eksikliği ya da yaprak uyuzu olduğunu düşünmüyorum. yaprak arkalarında toz şekerin kırılarak ufalanmış hali gibi ama çok ince bir şeyler kireç kalıntısı gibi bir şey bu. beyazlığın olduğu yerin ön tarafında da sarı leke oluşturuyor.
Sulama sorularının bir çoğuna cevap veremiyorum nedeniyse sulama apayrı bir konu, toprağını bileceksin, su geçirgenliği ne derecede? çabuk nem kaybeden bir toprak mı? killi bir toprakmı? kumlu bir toprak mı? olduğunu bilecek ve buna göre sulamalarını tayin edeceksin, sulamaya karar verdiğinde hava şartlarını hava durumunu takip edeceksin yağmur var deniyorsa sulamalarını daha az vermeye bakacaksın gibi nedenleri hep göz önünde bulundurmak gerekiyor. Hani hep derim çiftçinin gecesi gündüzü cumartesisi pazarı olmaz gibi, çiftçi hava raporlarını da daima gözetmeliyi de bunlara ekleyeyim.

Alıntı:
bizim burada son yağmurlar dediğimiz 2 aydır neredeyse aralıksız toprak kuruyamadan hep yağmur var halen de devam ediyor.
İki aydır yağmur yağıyorsa, ([I]"denemek için 2-3 saat çalıştırdım. 3 kerede damla sulama ile gübre vermek için sistem birer saat çalıştı."[/I] )sistemi denemek görmek beş dakikalık bir şey, 2-3 saat sürmez ki, gübreyi vermek için damlama yapmanıza gerek yoktu hava yağışlıysa azotlu gübreyi üstende verebilirdiniz yağışla gübre aşağılara inerdi.

Alıntı:
nail abi ancak bu şekilde tepe dikim şeklinde olan 1 fidanda yaprak döktü.
Daha fazlasında da olabilirdi, tepede çukurda olması önemli değil, şöyle ki, yeni ekilen bir fidanın çukurundaki toprak zaten kaba bir toprak ve dolayısıyla burada bir havuz var siz bu çukuru sulamayla ya da çok yağmur yağmasıyla dolar ve toprağınızda biraz geçirgen değilse 3-4 saatlik süre buradaki fidanın su kesmesinden kurumasına bir nedendir.
Sizdeki durum çok daha uzun sürmüş gibi toprak yüzeyinde yeşil yosunlaşma başlamış.
Alıntı:
yaprak dökenlerin çoğu çukarda ve su içerisinde kalanlar.
yapraklarda ki sorunun bor eksikliği ya da yaprak uyuzu olduğunu düşünmüyorum.
Daha öncede dediğim gibi ilk işiniz çukur yerlere bir önlem almak bu önlemi almadan diğerlerine çare olamazsınız.

Şöylede bir düşünün, ben sizi denizin içine atayım siz boğulmayla çırpınırken ben sizi yukarıdan balla börekle ilaçla beslesem ne olur? Siz kurtulmayamı çalışırsınız ilacı balı böreği yemeğemi çalışırsınız.

Not; Toprağın kurumasını dahi beklemeyip önce üst kaymak tabakayı bir an önce kırarıp bozup daha sonra çapalama yapınız.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön