Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Eklenti 499289
Sayın ermana ve diğer arkadaşlar önce sebebi ya da nedeni tesbit edemezseniz o ilaçla bu ilaçla çare ararsınız, neden tespit edilir neden giderilir sonra ilaçla tedavi edersiniz neden giderilmediği sürece ilaç çare değildir.
Şu fotoğraflarda gördüğüm neden tamamıyla su öyle az su da değil fidan etrafları yosunlaşmış belli ki, bu bölgede su çok durmuş fidan oksijensizlikten gitmiş inşallah düzelirler, hiç ümidim yok ama yinede belli olmaz.
ilk yapılması gereken toprağın tava gelmesiyle birlikte derin çapa yapılıp toprak havalandırılmalı, sonra ilaçla mücadele gübreyle de güçlendirme yapılmalı, ve bu bölge çukursa drenaj yapılmalı.
Yapraklarda oluşan gal akarıdır (yaprak uyuzu)
Bundan daha önemli olan önce duran suyu halletmeniz uyuz antraknoz ikinci plandadır.
Bu durum kök çürüklüğü dolayısla kök kanserinden fidanların ölmesi demektir, bu durumda ne yaparsanız yapın hangi ilacı atarsanız atın sonuç alamazsınız üstte bahsettiğim gibi önce toprak ıslah edilmeli.
Hani bilmediğimiz bir şeylerde varmıdır diye sesli düşünüyorum, bu görülen sadece son yağmurlardan değil gibime geliyor, daha önce yağmurlardan önce bahçe sulandı mı? damlamalar yayılı olduğuna göre sulanmış gibi duruyor, sulandıysa ne kadar su verildi gibi bilgiler bahçe sahibinde en doğrusunu o biliyor, vereceği bilgiler daha iyi yol gösterecektir.
|
sadece damlamaları kurarken boruları ve filtre sistemini denemek için 2-3 saat çalıştırdım. 3 kerede damla sulama ile gübre vermek için sistem birer saat çalıştı. bizim burada son yağmurlar dediğimiz 2 aydır neredeyse aralıksız toprak kuruyamadan hep yağmur var halen de devam ediyor.
nail abi ancak bu şekilde tepe dikim şeklinde olan 1 fidanda yaprak döktü. o fidanın toprağı fazla çökmediği için daha tepe olan bir topraktaydı. etrafında su birikmesi yok.ama yaprak dökenlerin çoğu çukarda ve su içerisinde kalanlar.
yapraklarda ki sorunun bor eksikliği ya da yaprak uyuzu olduğunu düşünmüyorum. yaprak arkalarında toz şekerin kırılarak ufalanmış hali gibi ama çok ince bir şeyler kireç kalıntısı gibi bir şey bu. beyazlığın olduğu yerin ön tarafında da sarı leke oluşturuyor.