View Single Post
Eski 03-06-2014, 12:43   #1187
limon_sever
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeki.turkmen Mesajı Göster
Öncelikle selamlar, ben kendi bahçemde yükseltilmiş yastıklar yaparak sebze yetiştirmeyi planlıyorum, forumları incelediğimde toprak hazırlığında özellikle sayın Meyvelitepe'nin, sayın Zeytinlibahçe'nin cocopeat kullandıklarını )tabii sadece bu malzeme değil...) öğrendim, araştırdığımda aslında benim için bu malzemeyi kullanmak fiyat açısından biraz pahalı gelecek gibi, bir de grow bag denilen malzemeyi gördüm, sanki fiyatı daha uygun gibi, acaba bu malzemeyi toprak hazırlığında kullanmam mümkün olur mu? Cocopeatin sağlayacağı faydaları bu malzeme ile de elde edebilir miyim? şimdiden çok teşekkürler, saygılar.
Deneme amaçlı 70cm X 70cm bir ada oluşturdum. İçine 20 litrelik 2 tane sıkıştırılmış grow bag cocopeat ve 30 litrelik iz elementli hazır toprakla karıştırıp, altı toprak olan zemine yaydım.

Şimdi üzerinde 2 kök kabak, 1 kök salatalık, 4 kök biber(Çin'den bir arkadaşım getirmişti. Nasıl bir meyvesi olduğunu sormayı unuttum.) ve 2 kökte domates var. (Bu adayı sadece deneme amaçlı yaptığım için bu kadar çok çeşit diktim. Seneye sadece kabak dikmeyi düşünüyorum.)

Kabaklar çok güzel gelişti. Yakında fotolarını paylaşırım. Bitkiler biraz gelişsin, üst zemine malç yaparak su kaybını önlemeyi düşünüyorum. Bir de üzerine 1-2 litrelik çay posası döktüm.

Domatesler çok çelimsiz bir şeydi. Onlarda güzel gelişti. Tomurcuk aşamasındalar.

Biberler üstten değilde yaprak sürgünlerinden büyüyorlar.

Salatalıkta çok iyi değildi. Onu da öylesine dikmiştim. Şimdilik çok gelişemedi. Ama bir atak yapacak gibi bir görüntüsü var.

10 gün önce felan hümik asit uygulaması yapmıştım.

Gözlemlemeye devam ediyorum.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön