Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana
evet hiçbir ilaçlama yapmadım. yaprakların arkasındaki beyazlık ön tarafında da aynı yerde sarı leke gibi gözüküyor. beyazlıkları ellediğimde sanki kireçmiş gibi bir his veriyor. üzeri dökülüyor ama beyaz izi kalıyor. tavsiye edebileceğiniz bir ilaç varmıdır.ancak dediğim gibi burası çok yağmurlu ve hava durumlarında bir haftalık gösteriyor ve o bir hafta daha da yağmurlu. tarım müdürlüğüne ilk bilgi almak için gitiğimde oradaki ziraat müdendisi bana bende ceviz ekmek istiyorum otur bakalım anlat nasıl ekicez ne yapıcaz demişti. o yüzden oradan pek ümitli değilim.
|
hadiiiii ne olacak şimdi..
o zaman size tavsiyem m22 yi unutun. bellis veya m45 öneririm.
ilk fırsatta bor içeren combi mikro element gübresi ve 20-20-20-ME li gübre ile birlikte bellis uygulayın. fidanlarınız yeni olduğu için gübreleri kullanım talimatlarındaki minumum değerlerde kullanın 15 gün ara ile üç kez tekrarlayın. bellisi ilk seferde tavsiye edilen minumum değer ile maksimum değer arasında bir değerde kullanın ikincide hastalığın seyrine göre ya azaltın ve ya aynı miktarda kullanın
bunu yaparak hem başlamış olan antraknozu baskılamış olursunuz, hem mikro ve makro besin elementlerinin eksikliğini gidermiş olursunuz bitkinin kökleri vasıtası ile yukarı taşımakta zorlandığı elementleri yapraktan vermiş olursunuz. uygulamadan 10-15 gün sonra farkı gözlerinizle göreceksiniz.
arkadaki beyazlık külleme türevi bir hastalıksa bellis bu işide çözecektir.
tüm arkadaşlara nacizane tavsiyem, ağaçlarınıza yapraktan uyguladığınız her türlü ilaç ve gübre türevlerinin üreticilerine dikkat ediniz. özellikle önleyici ve destekleyici olarak kullanıyorsanız gübre türevlerinde önerilen minumuma yakını kullanıp bir sefer fazla uygulamayı göze alınız. tedavi amaçlı kullanımlarda, mutlaka önerilen değerlere ve kullanma talimatlarına uyunuz.
ben ilaçlamalarda ilacın fidanı sarsmasının önüne geçmek için tanka mutlaka yaprak gübreside dahil ediyorum. bu şekilde uygulamaları birleştirerek işçilik ve enerji tasarrufu yapıyorum.