View Single Post
Eski 03-06-2014, 07:57   #147
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili asmalıtepe, çiçekleriniz için çok üzüldüm. sevgili muda'nın dediği gibi olduğunu düşünüyorum. şiddetli rüzgar hemen yaprakları kurutuyor. önemli olan gövde ve köklerinde kuruma yoksa, siz sulamaya devam edin.inşallah yeşerecekler.umudunuzu kesmeyin. pes etmek yok.en kötüsü kurusalar bile biz yine yeşertiriz asmalı tepeyi.azimli ve kararlıyız.kayıplarımız olacak.bu şekilde tecrübe ediniyoruz.bir dahaki diktiklerimizi daha dikkatli korumamız gerektiğini böylece öğreniyoruz. bakın size kendi deneyimlerimden birşeyler yazayım.belki bir faydası olur.diktiğim fidanlar sizin bahsettiğiniz gibi oluyorlardı.hem rüzgar hem kavurucu güneş aşırı sıcakğın zarar vermiş olduğunu tahmin ettim. bende her diktiğim fidana bir gölgelik yaptım.nasılmı gülersin bana gazeteden şapka yaptım. her iki uçlarına sopalarla toprağa batırarak tutturdum. ama sulaması zor oldu. hemen başka çareler aradım. çalı çırpı fakat yapraklı çalı çırpı her fidanın dibine sokuşturdum.kayınvalideme anlattım.onun önerisini uyguladım.kuru otlatdan biraz üzerine koy. kenarlarınıda taşla bastır, hem güneşe hemde dibi çabuk kurumaz dedi. ne varsa yaşlılarda var.çok faydasını gördüm. sizde deneyebilirsiniz. sevgiler selamlar.........

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön