Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn
Birkaç yerde çay posasını sevdiklerini okumuştum. Ancak nasıl verildiğine dair bir şey bulamadım. Soğuk posayı olduğu gibi mi veriyoruz; yoksa onu da bir müddet çürütüp öyle mi veriyoruz, bilemedim. Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim.
|
Sayın Bernacyhn merhaba.
Solucanlar çay posasını çok severler gerçekten. Bunun bir nedeni de çay posası solucanların kolaylıkla yiyebilecekleri kıvamda olmasıdır. Demlediğiniz çayı içip, posasını tekrar sudan geçirip hemen mama olarak kullanabilirsiniz.
Solucanlar muz kabuğunu da çok sevelerler. Kurutup mikserde geçirebilirseniz daha iyi olur. Daha sonra nemlendirip verebilirsiniz.
Topraktan topladığınız solucanların ortamına bir miktar toprak eklemenizde yarar var. Çünkü bu solucanlar toprakta yaşamaya göre programlanmış toprak solucanlarıdır.
Gübre elde etmek için bizim kullandığımız solucanlar ise gübre solucanlarıdır. En hızlı ve kaliteli gübre üreten solucanlar ise Kırmızı Kaliforniya cinsi solucanlardır. Biz veteriner hekim gözüyle inceledik ve bu çalışmaları elimizden geldiğince buradan
http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/32156.htm paylaşmaya çalıştık.
Solucan almak isteyen dostlara da en uygun şartlarda gönderiyoruz ki bu iş ülkemizde yaygınlaşsın.
İnsanlar kendi ürettikleri doğal solucan gübrelerini kullanarak kendi balkonlarında domates, biber, marul, salatalık, çilek vs. üretimini çok kolaylıkla yapabilirler. Biz bunun alt yapısını hazırlamaktayız. Üretim için Saykap kanallar kullanılabileceği gibi, büyük saksılar da kullanılabilir. Toprak olarak cocopeat, perlit, torf kullanılabilir.
Değerli dostlar. Solucan gübresi ile ürettiğiniz ürünlerin lezzetini tadınca pazardan aldığınız meyve-sebzelerin ne kadar suni olduğunu daha iyi anlayacaksınız.
Damak çatlatan domateslerin, mis gibi kokan çileklerin kısacası eski tadların eski lezzetlerin tekrar geri gelmesi solucan gübresi ile mümkün görünüyor. Gübre elde etmek için ise toprak solucanları değil, gübre solucanları kullanılmalı düşüncesindeyim.
Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...