View Single Post
Eski 02-06-2014, 17:11   #3
habiş
Ağaç Dostu

habiş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sn habiş, burada ayrıntılı bilgiler mevcut. Bendeki Nashi türü japon armudu ile Ankara armudu aynı illete yakalanmıştı. Tüm mücadelelere başvurdum fakat nafile. Her yıl giderek artan şekilde hastalık yeniden nüksetti. Her iki bitkiyi de söküp attım bahçeden. Sn Meyvelitepe blogundaki bir yazısında hastalıkla mücadelesinden bahsetmişti. Son durum nedir bilmiyorum. İnşallah siz bitkinizi kurtarırsınız ama ben bu illetten ağaçlarını kurtarana pek rastlamadım.

Hastalığın ilk görülmeye başladığı zaman yoğun mücadele edilir ve özellikle hijyene uyulursa belki çözüme ulaşılabilir. Aslında bazı antibiyotiklerin bu hastalığa karşı kullanıldığını ve sorunun çözüldüğünü okuyoruz ama bunların kullanımı çok sakıncalı imiş. Doğrudan bitkide depolanıp meyvelerine de sirayet ettiğinden bahsediliyor. Zaten yanılmıyorsam bu ilaçlar merdiven altı yani ruhsatlandırılamayan türden. En iyi çözüm öncelikli olarak hastalıklardan ari ve sertifikalı fidan temini, ardından da hijyen geliyor. Özellikle budama sırasında hijyene çok dikkat edilmeli.
Sn Lonicera teşekkür ederim bende biraz mücadele ederim sonrada kaderine terk ederim artik yapacak bişey yok işe yanik olan yerleri budamayla baslayayim bari yapacak başka pek birseyim yok

habiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön