Sn. Yaprak Güzeli bana Kalanchoe gibi geldiği için öyle demiştim. Size mum çiçeği diye vermişler, mum çiçeğinin de belki de değişik bir türüdür mum çiçeği ile ilgilenen baya bir arkadaş var onların sayfalarına bakalım en iyisi. Bizde bir tane mum çiçeği var herkeste olan Hoya carnosa onun da yaprakları etli ve sert.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaprak Güzeli
Sayın h_dogan, sayfamda bu bitkinin ne olduğunu sormuştum hatırlarsanız: http://www.agaclar.net/forum/attachm...01198003-1.jpg
Kalanchoe demiştiniz. Bunu mum çiçeği diye verdiklerini yazmıştım. Tabi öyle olmadığı gayet açık; fakat çeliği ilk geldiğinde diktiğim zaman çektiğim bir fotoğrafı buldum bugün. İşte bu:
Eklenti 498173
Kadının verdiği çeliğin ince olmasına rağmen odunsu bir gövdesi vardı ve yaprakları da görüldüğü gibi düz kenarlıydı. Yani kalanchoe çeliğinden farklı görünüyordu. Bu yüzden mum çiçeği olduğuna inandık; fakat bizim evde çıkan bütün yapraklar şimdiki görüntüsündeki yapraklar gibi çıktı. Sizce kalanchoe mudur?
Not: Çektiğim fotoğraflarda belli olmamış ama yaprakların kenarlarını ince kırmızı bir halka çevreliyor. Yapraklar sert ve epey etli.
|