Hayırlı pazarlar,
Sayın AliTezel, umarım yetişebilm işimdir. Sayın AteşKaptan'ın yayınladığı gramajlı formüller, amatörler için bulunmaz nimet. Hesap, kitap derdinden kurtarıyor. Bu formülleri ilk yapan arkadaşlara önerim, formüldeki değerleri 4'e bölerek 1/4 oranında hazırlasınlar. Yani tüm gördüğünüz gram değerlerini 4'e bölerseniz daha az konsantre bir besin eriyiğiniz olur. Sebebi şu: İlk hazırlamalarda genelde ufak tefek karışıklıklar, hatalar oluyor. Büyükçe bir oranda hazırladığınızda ziyan olmaması için o hatalı eriyiği de kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
Elinizde bol miktarda gübre olmasına rağmen, ilk denemelerinizi daha küçük miktarlarda hazırlarsanız, deneme yanılmalarla daha çabuk olayı kavramış olur, hata durumunda büyük miktarda zaiyat olmaz. Daha sık besin hazırlama yapacağınız için korkularınız giderilmiş, pratiğiniz artmış olur. Emin olun her denemede yeni bir tecrübe kazanıyor insan.
Tabi bu benim tamamen kendi kişisel görüşüm ve önerim. Örneğin benim yeni hazırladığım formül, Sayın Ateşkaptan'ın Florida 5. evre formülü. Ben değerlerin yarısını alarak hazırladım. Ona rağmen oldukça yoğun bir konsantre olduğunu söyleyebilirim.
Bu arada Sayın Ertugrula cep telefonunu vermediğinden kendisine ulaşamıyorum. Besini getiren kargo adresini bulamamış. Silivri Metro Turizme bıraktırdım. Orada Çetin Bey'e ulaşsın. Kargosu eline geçmeyen arkadaşlardan kim kaldıysa yazarlarsa, kargo şirketini arayacağım.
Bu yazıyı hemen yayınlıyorum ki besin hazırlamak isteyen arkadaşlara çabuk ulaşsın. Asıl yazmak istediklerimi birazdan yazmış olacağım.
|