View Single Post
Eski 30-05-2014, 22:59   #134
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Sayın asmalıtepe; Beş yılda oldukça fazla mesafe katetmişsiniz. Devamını istediğiniz gibi getirmenizi dilerim. Benim yerim de sizin yere benzer bir şekilde.

Kokulu gülünüz benim eskiden olan ilkbaharda açan daha sonra az da olsa açan kırmızı gibi olan bir gül sanırım. Mayıs gülü dediğimiz Isparta gülü değil. Bir çiçekçide görünce hemen alıp ben de diktim. Eski kokulu olan rengi de güzel olan güllerden biri. Aşılı olmasa da güzel kokulu bir gül. Nedense uzun süredir satıldığını görmüyordum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Bunlar da benim doğal sukulendlerim. Bunları da ben çoğaltmayı,açık yerleri örtmeyi deneyeceğim.
Sukulent olarak nitelendirdiğiniz bitkileri ben biraz adaçayı ailesinden olduğunu düşünüyorum. Yaprakları tüylü ve çok yıllık. Elinizle sıkıştırınca kokuyor mu?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Asmalıtepe'yi aldığımdan beridir ağaçlarda deyil ama asmalarda aşılamaya özen gösterdim. Amaç üzüm çeşidi il ilgili olmadı, yabani asmaları ehilleştirmek.
O kadar çok yabanimz var ki hepsini aşılayabilseydik verim en az %30 artardı.
Her yıl 3-5 tane anca aşıladım ve ya işciye aşılattım. Tabi arada bazıları da tutmadı derken şu an daha da birçok yabani asma var. Bu bahar yine 5-6 adet aşıladık. Kapı önünde vardı çok güçlü bir yabanım 4 kolundan 4 çeşide aşıladım.
''Çok yükledin hiçbiri tutmaz,, dediler. Kadere kısmet deyip yaptım, şimdilik üç koldan tutmuş sonra kurumazsa. Henüz filizlenmesi çok küçük, basılmasın diye plastik sepetle kapatıyorum.
Benim dağbağda da çok fazla amerikan asma denilen yabani asma bulunmakta. Geçen yıl bir kısmını aşılatmıştım. Bir kısmı tuttu. Tutanlardan en az ikisi çok iyi gelişti. Bu yıl eğer dökmezler ise üzerinde oldukça fazla üzümleri var.
Benim gördüğüm kadarı ile eğer kalemleriniz yaş tutacak gibi görünüyor ise kestiğiniz yabani asma sürgünlerini mümkün olduğu kadar dipten kesin. Sol taraftaki kalemin yarılan kısmı açıkta. Biz geçen yıl kağıtlı koli bandı ile hava almayacak şekilde kapattık. Daha sonra üzerine hava almaması için toprakla örttük. Bu yıl aşılanan ahlatlarda ben naylon ile bağladıktan sonra üzerlerini normal koli bandı ile hava alıp kurumaması için bantladım. Üzerlerine şeffaf naylon yapmıştım. Aşı yapan arkadaş naylon ile kapattığı aşıların bir kısmının naylonlarını ikinci geldiğinde benim açmamasını söylememe rağmen çıkardı. Kalem ve yarık kısımlar naylonların tam uygun olmaması veya açılması ile en güçlü olan ahlat ağacında hava almış. Daha sonra kontrol ettiğimde çoğu kurumuştu. İki tane kalemde biraz canlılık olduğunu görünce onları yeniden hava almayacak şekilde sarmıştım. Yağmurlarla birlikte kalemlerin biri çok güzel patladı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön