Herkes gibi ben de bu cevizi takibe aldım.Cevizi satanları da alnları da eleştirileri de geriden izliyorum.İki tarafında haklı olduğu konular var.Ben diğerleri gibi birden balıklama atlamadım.Sadece 2 adet fidan alıp diktim.20 tl den.Ama çevremde 50 tane 100 tane veya daha fazla alan insanlar var.Herkeste müthiş bir beklenti.
Ama 30 marttaki don tüm cevizleri fena vurdu bizim buralarda.Özellikle altay ceviz alanlar şoktalar.Çünkü ürün tanıtımında -35 derecede yetişebildiği yazıyordu. Ayrıca geç uyanan bir tür olduğu. 30 Martta bizim buralarda -5 derece oldu.her şey yandı gitti. Şimdi diyorlar ki -35 e dayanan ceviz nasıl oluyor da -5 te telef oluyor. Hem de geç açması gerekmiyor muydu? Bazıları artık olan oldu başka ceviz aşılayım diyorlar.Ama her türlü olumsuzluğa rağmen ben büyütüp bakacam kararımı ondan sonra vereceğim.
İnternetteki tanıtımları izlerseniz haziran ayında ikinci defa çiçek açtığına dair görüntülere ulaşırsınız.Yani ceviz soğuktan yansa bile tekrardan ceviz verme olasılığı var demekki.
Birde bazı arkadaşalr cevizi tatmışlar tadının iyi olmadığını söylüyorlar.Deneyen varsa yorumunu duymak isterim.
Eleştirebileceğim en olumsuz yanı fiyatı.Madem bu ceviz yaygınlaştırılmak isteniyor.Yetkili kişiler yabancı çeşit alacağınıza altay alın diye tavsiye ediyorlar.Chandler bu sene 8 tl ye kadar sertifikalı fidan alabildik.Altay 3-4 katı fiyata satılıyor.Fiyatın düşürülmesi daha uygun olur düşüncesindeyim.
|