=peyker;1289974]Sevgili Münevver48;
Bahçeniz ilk yolumun düştüğü bahçelerden. Bir solukta okumuştum ama yorum bırakmamıştım. Bugün "Üyelerin Bahçeleri" bölümünde, en son güncellenen bahçeleri dolaşmaya başladığımda; o muhteşem görüntüleriyle Fırça Çalısı, Pasiflora ve Güllerinizi hemen hatırladım. Maşallah diyeyim, hepsi çok güzeller
Fırça çalısını; bundan birkaç sene önce, neredeyse 1'er çubuk halindeki 2 ayrı kök olarak, eşimin doğumgünü için almıştım. Çiçek veriyor her sene çok şükür ama ne gövdede bir kalınlaşma oldu, ne de aman aman büyüdü! Siz özel bir bakım yapıyor musunuz?
Ve güller, ah güller ! Bahçemde yetiştirmeyi en çok istediğim; renk renk, çeşit çeşit güller ama şimdiye kadar pek başarılı olduğum söylenemez. Bakım konusunda üstüme düşeni pek yapamadığımdan kaynaklandığını düşündüğüm "verimsizlik", bu sene alacağım önlemlerle bakalım ne duruma gelecek. Gülleriniz için külleme yaptığınız söylemiştiniz bir soruya karşılık olarak. Nedir bu işlem, nasıl yapılır? Bir de yaprak bitleri için doğal ilaç mı, kimyasal mı kullanıyorsunuz?
Sorular peş peşe geldi
Size bahçenizde sağlıklı ve keyifli günler diliyorum
sevgili peyker, bahçeme hoşgeldiniz. ziyaretinizle beni nasıl mutlu ettiniz bilemessiniz.övgü dolu güzel sözleriniz ve beğenileriniz karşısında yüzün kızardı

fırça çalıma özel bir bakım yapmıyorum.ama kış öncesi kasım sonu gibi bazen daha bile geç yanmış çiftlik gübresi veriyorum.bütün bahçe çiçeklerime.çünki benim bahçemin toprağı biraz ağır bir toprak su tutan bir yapıya sahip.bende çiftlik gübresiyle toprağı gevşetiyorum.yani süzek bir toprak haline getirmeye çalışıyorum.bahçemde 2 adet fırç çalısı var.birisi 6 yıllı diğeri 4 yıllık diyebilirim.herikiside çok çabuk serpildiler. güllerim gelince küllenme bir hastalık adı gülün uç yaprakları ve küçük goncaları beyaz beyaz oluyor.bu yıl benim güllerimde zamansız yağışlar küllenmeye neden oldu. yaprak bitlerine daha başlarda yeni oluşma dönemlerinde arap sabunlu karışım veriyorum. genelde meyve ağacı da olduğundan kimyasal ilaç malesef kullanıyoruz.küllenmeye de pas kara leke bunlar birer gül hastalıklarıdır.ve biz önlem olarak kimyasal ilaç kullanıyoruz.inşallah sorularınıza doğru yanıt vermişimdir. gönlünüze göre güzel bahçeniz olması dileğimle sevgiler

...