View Single Post
Eski 30-05-2014, 14:14   #1328
redbullah
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
Sayın redbullah..bardak menekşem buraya yüklediğim onca tomurcuktan sadece 2 tanesini tamamen açmayı başarabildi..şu anda toprağa yakın yerde bir sürü yeni tomurcuk oluşumu ve minik yapraklanma var.ancak gözlemimce benim bardak menekşem çiçeklenmeyi sonuna kadar başarıyla bitiremiyor.bakımı konusunda nerde hata yapıyorum acaba?

Sayın SUDEM,söylediğiniz durum öncelikle aşırı sulamadan olabilir.Suyu azaltın.Bir diğer ihtimal sert-kireçli-alkali sudan olabilir.Bununda en kolay yolu vereceğiniz suya az bir parça aspirin veya çok az limon tuzu ya da az bir şey sirke,limon damlatın.Bu çiçek gübreyi seviyor.Toprağı besinsiz kalmış olabilir.Birde toprağı sert,killi toprak olabilir.Nice çiçek toprağı diye aldığım toprak daha sonra tuğla gibi oldu.Toprağı terbiye etmenin en güzel yolu,bulabilirseniz yanmış hayvan gübresi ile karıştırın.Bir yapsanız,çiçekleriniz bayılır.Çiçekte önce yaprak çıkması lazım.Daha sonra bu yaprakların besliyeceği çiçekler ile yumru oluşur.Siz çiçek tomurcuklarının birazını koparın.Az yaprağa versin.Yapraklar küçükse,gelişemiyorsa toprakta besin yok demektir.Bazen bir sürü gübre v.s verdiğimiz halde faydası olmadığını görürüz.Eğer sulama suyunuz kireçli ise,bu kireç kökleri sarar,diğer besinlerin girmesine,çiçeğin gelişmesine engel olur.Birde bir mercek ile yaprak saplarının köklerine,yaprak altlarına,az eşelediğiniz toprağına dikkatlice bakın.Gözün göremiyeceği börtü böcek varmı.
Diyeceklerim bu kadar.Uzaktan doktorluk ancak bu kadar olur.
Esenlikler diliyorum..

redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön