Teşekkürler Sn. murat doğan.
Eklediğim son fotoğrafların üçü de aslında şimdiye kadar arka yüz olarak düşündüğümüz açı, gözünüzden kaçmamış. Ağaç şimdiye kadar hep bu yönden ışık aldığı için sürgünler ve yapraklar bu yöne doğru dönmüş durumdaydı, bu nedenle böyle fotoğraflamayı daha uygun buldum.
Bu cephesi de güzel dediğiniz gibi. Fakat sıkıntı, bu cephede çok büyük ve hiçbir zaman kapanmayacak çok büyük kesikler görünüyor. Açıları önden görünmemesi için hep buraya doğru verildi. Folyajdan görünmüyor bazıları. Bir diğer sıkıntı da ağacın zirveye yakın kısmı bu cephede izleyenden uzaklaşıyor. Diğer taraf bu yönden bakılınca çok daha avantajlı.
Ama böyle bir ağaçta mümkün olduğunca iki cepheden de, hatta mümkün olursa her yönden güzel görünen bir ağaç planlıyorum. Hakim yönü elbette belli olacak ama farklı yönlerden bakılınca da estetik görünmesini istiyorum. Büyük kesikler zamanla folyaj arasında kaybolacaktır. Tarz konusunda aslında ilk günden beri fikrim aynı, aynen Sn. Sakaki'nin çiziminde olduğu gibi. Bu yönde ilerleyeceğiz bakalım.
|