View Single Post
Eski 29-05-2014, 20:43   #121
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili asmalıtepe papatya da sarmaşık da naz bilmeyen çabuk gelişen çiçeklerdir.benim papatyalarım açmak üzereler.yeterki tutsunlar.sizde diplerini fazla kurutmamaya dikkat edin. suyu seviyorlar.papatyamı balkon gidirinin hemen yanına diktim.böylece su israfınında önüne geçmiş oluyorum.yenni diktiğiniz sardunyam gözüme takıldı.biraz alt yapraklarını budasaydınız,hatta iki çelik bile yapabilirdiniz.her zaman çiçek çeliklerini çok büyük dikmek çeliğin daha çok enerji harcamasına yol açıyor. böylece çelik güçsüz kalıp tutmuyor.

artık bundan sonra çiçek tohumunu ağustos sonu ekebilirsiniz.ilkbaharda erken çiçek açtırmak için örneğin şebboy, haseke küpelisi, hüsnüyusuf, hercail gibi ne çok paylaşımlarımız varmış.birde size yazlığınıza giderken arkanıza dönüp bakmadan gideceğiniz bir önerim var.tabii karar sizin otamatik damlama sistemi kurduruyorsunuz vakti geldimi kendisi suluyor.bende düşünüyordum fakat şuan ertelemek zorunda kaldım. ayrıca rica ediyorum kafa filan şişirdiğiniz de yok rahat olun. bende öyle acemi sayılırım.daha çok öğreneceklerimiz var hep beraber inşallah.

benimde bahçemi gezmişsiniz beğenileriniz için teşekkürler. bahçemi ziyaret edip iki çift güzel söz yazanın eli kolu dert görmesin. bütün yorgunluğunu alıp götürüyor.bizim için mutlu olmak çok kolay.bir saksı yeni çiçek almak ve emeklerin, çiçeklerin beğenilmesi sevgiler çiçekli günler....

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön