Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 29-05-2014, 19:49   #78
06dilek
Ağaç Dostu

06dilek's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bunlar zengardenden aldığım ve ekimden itibaren üç hafta geçen karpuz kavunlar. Plastik bardakların üzerine asetat kalemleriyle numaraları yazdım. Karpuz kavun fidelerinin bakımı daha zor geldi bana, eğrilip yamuluyor, daha hassas sanki...

Eklenti 497545

Öndeki işaretli olanlar sonradan çıkanlar; karpuz-kavunlarda çimlenme başarım % 75 lerde kaldı. Domateste daha fazlaydı. Hatta zengardenin yolladığı [Top kavun tohumu (amerikan honeydew orange flesh)] altı adet tohumun hiçbiri çimlenmedi. Yazdım şirkete 'ciddi şirketler çimlenme garantisi vermez, sizin hatanız olabilir' gibilerden cevap verince ben de 'benzer şikayetler alırsanız değerlendirirsiniz diye yazdım' dedim ve bir daha cevap gelmedi.
Tohumların 15 kadarı ilk etapta çimlenmeyince topraktan çıkarıp elma sirkesinde biraz tutup tekrar gömdüm. Bu iki işaretli arkadaş o zaman çıktı ve boy olarak nedense diğerlerini geçtiler. Ama düzgün bir gelişme yok. Daha önceki domates tohumlarından da tecrübem sonradan çıkanlar yeterli gelişme gösteremiyor.

Eklenti 497546
Selam TCM, Öncelikle size kolay gelsin diyorum fidelerinizi kendiniz yetiştiriyorsunuz gördüğüm kadarıyla bu çok güzel birşey,

Ama karpuz ve kavun fideleri bence yeterince güneş ışığı alamadığından boylarına vermiş gelişimini, halen kapalı bir yerdemi duruyor fideler acaba eğer öyleyse bir an önce dikseniz iyi olur gibi geliyor bana. Herşey gönlünüzce olsun saygılarımla

06dilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön