Zeki bey merhaba,
Az önce Zengarden'den gelen tohumlarımı ekmek üzere kolları sıvadım. Daha evvel Pembe Domates için kullandığım ve bölümleri çok küçük olan viyolümü bulamadığım için, bugün çiçekçiden temin ettiğim, köpükten mamul ve yine bölümleri çok küçük olan kabımı hazırladım. Torfumu döşedim. Zengarden'den gelen yönerge doğrultusunda, torfu ıslatıp, 20-30' kadar dinlenmeye bıraktım. O arada da, bu minnacık tohumları
"deli pösteki sayar gibi" tek tek mi ekeceğim yoksa her bölüme birkaç tohum mu-ki o bile çok zor olacak- ekmeliyim; bir bilene danışayım diye buraya geldim ve bilgilerinizle karşılaştım.
Öncelikle bu detaylı paylaşım için teşekkürler. Sanırım
çiçek tohumları için, pratiklik açısından en uygun kap türü
sizinkiler.
Mesaj #7'den alıntıladığım yukarıdaki fotoğraftan anladığım kadarıyla; sizin boyutlardaki çimlendirme kaplarına -tohum büyüklüğüne bağlı olarak- epey fazla miktarda tohum ekilebiliyor. Doğru mudur?
Veya beher kap için ekilecek tohum miktarı konusunda doğru ölçü nedir? Göz kararı mıdır yoksa?
Bu arada benim viyol, 3 cm.lik karelerden oluşmakta. Her birine tuz eker gibi tohumları parmak ucumla paylaştıracağım artık.
Bu işe gönül vermiş, emek vermiş herkese kolay gelsin.