View Single Post
Eski 28-05-2014, 12:37   #55
Kursatates
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2013
sn. ncp1963 ülkemizi hakir görme konusu aslında tartışılmalı.. mesela 1956 model mercedeste klima olmasına karşın bizim ülkemize 2000 li yıllarda klimanın gelmesi gibi.. veya almancı kelimesini o kadar afiilli yapan şeyin sadece foter olmadığını hepimiz biliyoruz.. araçlar iş makinaları vs.. kısaca bizim ülkemize teknoloji geç geliyor malesef en azından 10 sene geriden geliyoruz. mesela chandler ceviz bahcesi 10 yaşını doldurmuş bir bahçeye sahipmiyiz? veya cevizin asıl vatanı olan anadolu neden a.b.d şili veya çinden %70 ceviz ital eder? bunu ister zihniyet tembelliğine bağlayın ister gericiliğe elbet bir isim bulunur ama gerçek değişmez. verdiğiniz örnekte sera üstüne springden bahsetmişsiniz.. buyurun işte sera altında bitki donuyorsa buna spring kar etmez.. ben sera naylonuna battaniye serenleri gördüm güzelim yurdumda.. seraya spring yapacağına ısıtıcı koyar insan hem daha az maliyetli ve daha etkili.. benim anlatmak istediğim 100 hektar açık alanı dondan koruyabilmek.. geçen yıl almanyada bir bahçeyi gezerken güneş enerjisi ile yazın şarj edilen konasatör veya akü işlevli bir aparat sayesinde bütün kış sıcak su elde edecek aparat kurduklarını gördüm.. ve springden soğuk yerıne sıcak buhar ve suyu akıtarak min. 5 derece daha sıcak bir ortam yaratıyorlardı.. biz halen seraya battaniye seriyoruz

Kursatates Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön