Cevizde Destek
s.a Arkadaşlar,
Bu yıl ağustos ayında, mersinin yaklaşık 400 rakımlı, cok verimli toprağı olan bir yerinde 30 dekara yakın bir arazide chander cinsi, 8 x 4 aralığında ceviz kaplama bahçe kurmayı düşünüyorum. Daha hiç bir girişimde bulunmadım. Toprak analizi de yaptırmadım, kim yapıyor, kaç liraya mal oluyor onuda bilmiyorum, eğer ilçe tarım mecbur bırakmassa yaptırmayı da düşünmüyorum.
Soru 1: Böyle bir projeye, tarım bakanlığı (bahsedilen 100tl dekarına) desteğini verir mi, yoksa aralığın bakanlığın belirlediği ölçülerde mi olması lazım?, bu bahsedilen destek her yıl için tekrarlayan bir destek mi? yoksa tek seferlik mi? bakanlığın belirlediği ölçüler nedir?
Soru 2:Bazı yerlerde okuduğuma göre bu yıl ÇKS kayıtları 31 mayıs da bitiyor, bu ÇKS nin benim almayı düşündüğüm destekle bir alakası var mı? ben gurbetçiyim, sadece ağustos ayında Türkiye de olabileceğim, bir çözüm fikri olan var mı?
Soru 3:Tarım bakanlığının verdiği desteğin şartlarını bilen varsa lütfen hepsini buradan yazarsa cok sevinirim.
Ayrıca bu formu düzenleyen ve bu platforma bilgi ve birikimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
saygılarımla
Düzenleyen yeltasi : 28-05-2014 saat 10:31
|