View Single Post
Eski 24-05-2014, 11:04   #183
Baharrk
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-05-2014
Arkadaşlar merhaba,

Dün bir arkadaşımın kafe sinden 2 tane bonsai aldım. Kendi bakamadığı için bana verdi. Bunlar ilk bonsailerim ve bakımı hakkında bir bilgim yok. Yaprak şekilleri ikisinin de aynı. araştırdm sanırım ikisi de gürgen bonsai çeşidi. Gördüğüm kadarıyla ikisinde de böcek veya herhangi bir izi yok. Tahminim kafede sürekli yerleri değiştiği için travma geçirdiler. Ne yapmalıyım, hayata döndürebilir miyim? tamamen kurumalarını nasıl engellerim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle ikisini ayırt edebilmek için numara vereyim isterim. Tamamen yapraksız kalan 1 NUMARA, diğeri 2 NUMARA olsun.

1) bütün yaprakları kurumuştu ben temizledim hepsini. Burada forumdan aldığım bilgiye dayanarak bir bıçakla gövdesine çizik atıp baktım , hala yeşil ve nemli.

2) yapraklarının bir kısmı kurumuş, kuruyan ince dal uçları vardı ben hepsini kesmeden parmağımla kopararak temizledim. Duran yapraklar sağlıklı görünüyor, filizler var.

Fotoğrafları yüklüyorum. Hatırlatayım; tamamen yapraksız olan 1 numara, diğeri 2 numara.
Şimdi bu aşamada bana kurumanın nasıl önüne geçebileceğim ve bakımlarını nasıl yapacağımı anlatırsanız çok sevinirim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg image.jpg (42.7 KB, 127 views)
Dosya Türü: jpg image.jpg (59.9 KB, 126 views)
Dosya Türü: jpg image.jpg (47.6 KB, 124 views)
Dosya Türü: jpg image.jpg (38.0 KB, 125 views)
Dosya Türü: jpg image.jpg (70.9 KB, 126 views)
Baharrk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön