Bu yıl 2 terasa nisan başı gibi 8 tane sarmaşık gül, 12 tane de çalı gül aldım. Sarmaşıkları 67 litrelik saksılara, çalı gülleri 47 litreliklere geçirdim. Akabinde 1 ay boyunca göz açtırmayan yağmurlar başladı. 3 sarmaşık gülüm bir anda öldü, hakikaten bir anda gittiler. 2 tanesinin gövdeleri kararmaya başlamış, birinin yaprakları bir anda hepsi birden sararmış dökülüyordu. Diğerlerinde de hastalık belirtileri başlamıştı. Hepsine mantar ilacı verdim, Allahtan yağmurlarda dindi o dönemde. Bahçedeki sarmaşık güllerde sıkıntı yok ama üst kattakiler gidiyor. Saksılarda drenaj sorunu da yok....Havalar toplayınca gülleri aldığım satıcıya gittim ölen sarmaşık güllerin yerine yenilerini almaya...İşin garibi 1 hafta önce pazarda tüm satıcılarda sarmaşık gül fidanları varken o hafta çalı gülleri var diğerler yoktu. Bizim aldığımız satıcıda da durum aynıydı. " Sen 3 gülünü kaybetmişsin, bir hastalık geldi benim aldığım yerdeki adam, 2 tır gülü kaybetti" dedi.....O hastalık getiren yağmurlu günlerde terastaki güllerimden birinden çektiğim bir iki resim...
|