Merhaba Arkadaslar bu konuda yani ceviz yetistiriciligi hakkinda tecrübem yok uygulam maksatli dikmis oldugum 6. toprak yasinda bir alman cinsi cevizim var. Ama yaklasik 5 yildir bu konu hakkinda Bilgi edinmeye calisiyorum. Bu bilgileride o tek agacta uyguluyorum yani benim kobayim. Yine tozlama konusunda almanyadaki arastirmalarimi bildirmek istiyorum. Öncelikle Burda kendi gelistirdikleri kendi kendini tozlayabilen alman cinsleri tercih ediliyor. Bu alman cinslerinin ülkemizde uyumu nasil olur onuda bilmiyorum. Ama benimde ilgi alanim Chandler oldugundan Burda onun tozlanmasini arastirma imkani buldum. Tozlayici olarak Chico da tozlanmanin %87 oranlarda basarili oldugunu ve tercihen bu cinsi kullandiklarini ögrendim. Diger taraftan sitede tartisilan Franquettenin tek basina yeterli olmadigini erkek ciceklerin olgunlasma zamaninin Chandlerin disi ciceklerinin olgunlasma zamanina tam denk gelmedigini ögrendim. Ama Franquettenin melezi olan Fernettenin yardimci oldugunu söylediler. Bu bilgilendirme belki Almanya iklim kosullarian göre olabilir ama ciceklenme dönemleri genelde ayni dönemlere denk geliyor. Sonuc olarak Burda kullanilan tozlayicilar Chico, Franquetten+Fernette. Bilgilerinize sunmak istedim. Ürününüz bol Kazanciniz daim olsun.
|